Essential Phone: Το νέο smartphone από το δημιουργό του Android

Αποκαλύφθηκε επίσημα από τον Andy Rubin
30 Μαΐου 2017 13:47
Essential Phone: Το νέο smartphone από το δημιουργό του Android

Ο δημιουργός του Android, Andy Rubin, αποκάλυψε και επίσημα πλέον το νέο του smartphone. Το “Essential PH-1” όπως ονομάζεται, φέρει χαρακτηριστικά ναυαρχίδας και σε αντίστοιχη τιμή.

Η οθόνη ξεχωρίζει στο τηλέφωνο χάρη στα σχεδόν ανύπαρκτα bezels της. Ειδικά στο πάνω μέρος, διακρίνεται μόνο η εμπρόσθια κάμερα. Όσο για το panel, πρόκειται για CGS/LTPS οθόνη 5.71 ιντσών με ανάλυση 2560x1312 (QHD) σε αναλογία 19:10. Προστετεύεται από Gorilla Glass 5.

Το σώμα του τηλεφώνου είναι ένας συνδυασμός τιτανίου και κεραμικού, επομένως είναι αρκετά ανθεκτικό. Η μαγνητική σύνδεση που διαθέτει στο πίσω μέρος με δύο pins το τοποθετεί στην κατηγορία των modular τηλεφώνων, αφού μπορεί να δεχτεί αξεσουάρ, όπως μια κάμερα 360 μοιρών και άλλα που θα έρθουν εν καιρώ.

Εσωτερικά βρίσκουμε τον Snapdragon 835 με 4GB RAM και 128GB UFS 2.1 αποθηκευτικό χώρο. Διαθέτει Bluetooth 5.0 και USB Type-C, ενώ δε διαθέτει audio jack 3.5mm. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 3.040mAh και έρχεται με Android 7.1.1. Ως κεντρική κάμερα στο πίσω μέρος έχουμε dual-camera διάταξη με ένα φακό 13MP με f/1.8 και έναν δεύτερο μονοχρωματικό. Η εμπρόσθια κάμερα βρίσκεται στα 8MP και έχει δυνατότητα καταγραφής 4K video.

Το Essential θα ξεκινήσει την κυκλοφορία του από τις ΗΠΑ στα $699, διαθέσιμο σε Black Moon, Stellar Gray, Pure White και Ocean Depths.

Μαζί με το Essential Phone ανακοινώθηκε και το Essential Home, μια ανταγωνιστική συσκευή του Amazon Echo. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες πέραν του ότι διαθέτει οθόνη που ενεργοποιείται με tap, με φωνή ή ακόμα και με κοίταγμα. Θα μπορεί να απαντά σε γενικές ερωτήσεις, να ελέγχει τη μουσική, τα ξυπνητήρια, έξυπνες διασυνδεδεμένες συσκευές κλπ. Η Essential αποκάλυψε μόνο το concept της συσκευής και περιμένουμε το τελικό προϊόν μέσα στο καλοκαίρι.