Οι DDR5 μνήμες έρχονται και θα είναι δύο φορές ταχύτερες

Ξεκίνησε η ανάπτυξη του νέου προτύπου
01 Απριλίου 2017 17:56
Οι DDR5 μνήμες έρχονται και θα είναι δύο φορές ταχύτερες

Όπως ανακοίνωσε ο JEDEC, οργανισμός που θέτει τα στάνταρ όσον αφορά τις μνήμες, η ανάπτυξη των προδιαγραφών για τις DDR5 μνήμες επόμενης γενιάς έχει πλέον ξεκινήσει και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το 2018.

Οι DDR5 μνήμες RAM θα αποτελέσουν το διάδοχο των DDR4 μνημών που συναντάμε σήμερα στα περισσότερα high-end συστήματα. Βασικό τους πλεονέκτημα θα είναι η ταχύτητα, αφού θα είναι έως και δύο φορές πιο γρήγορες από τις μνήμες που συναντάμε τώρα στην αγορά, ενώ θα είναι και πιο αποδοτικές όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Παράλληλα, αναμένεται να έχουν διπλάσια πυκνότητα και θα μπορούν να υποστηρίξουν τα διπλάσια gigabyte, από ότι οι τυπικές DDR4 μνήμες.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις πολλών αναλυτών που πίστευαν πως θα σταματήσουμε στις DDR4 μνήμες. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως απέχουμε πολύ ακόμα από την υιοθέτηση των DDR5 από το ευρύ κοινό. Το πιο πιθανό είναι πως στα επόμενα χρόνια, τα πρώτα μοντέλα θα κάνουν την εμφάνιση τους σε servers και σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, θα έρθουν και στα χέρια των καταναλωτών.

Tags: