Ανακοινώθηκε το πολυαναμενόμενο VRMark

Benchmark που πιστοποιεί αν το PC σας είναι VR-ready
05 Νοεμβρίου 2016 09:11
Ανακοινώθηκε το πολυαναμενόμενο VRMark

Το γνωστό Futuremark ανακοίνωσε το νέο VRMark benchmark του, το οποίο δοκιμάζει αν το PC σας είναι ικανό να προσφέρει VR εμπειρία στα HTC Vive και Oculus Rift. Να σημειωθεί πως το νέο benchmark μπορεί να τρέξει χωρίς να υπάρχει κάποια συσκευή HMD (Head-Mounted Display) συνδεδεμένη στο σύστημα σας. Περνώντας στο περιεχόμενο του VRMark, διαθέτει δυο επίπεδα, το ‘Orange room’ και το ‘Blue room’. Το πρώτο αποτελεί μια λιγότερο αυστηρή διαδικασία, η οποία πιστοποιεί αν το σύστημα καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις για να χρησιμοποιηθεί από κάποια VR συσκευή.

Όσον αφορά το ‘Blue room’ είναι σχεδιασμένο για high-end PCs, τα οποία πιέζει στο μέγιστο για να αποδώσουν το υψηλότερο επίπεδων λεπτομερών που είναι ικανά να προσφέρουν. Συστήματα που παίρνουν την πιστοποίηση ‘Blue room’ είναι ικανά να τρέξουν τους τελευταίους VR τίτλους σε high settings, ενώ παράλληλα είναι έτοιμα και για τα VR headsets επόμενης γενιάς.

Ακόμη, το νέο VRMark προσφέρει το ‘Experience mode’, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να δοκιμάσει την κίνηση και τον ήχο του VR headset του. Τέλος, το Futermark για να γιορτάσει τη διαθεσιμότητα του νέου VRMark προσφέρει αυτή την εβδομάδα την Advanced έκδοση με έκπτωση 25%, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να το αγοράσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του ή μέσω του Steam.