Επίσημη τοποθέτηση της EVGA για τις GTX 1080 που πήραν φωτιά

Αναβάθμιση και πρόγραμμα αντικατάστασης ετοιμάζει η εταιρία
03 Νοεμβρίου 2016 16:29
Επίσημη τοποθέτηση της EVGA για τις GTX 1080 που πήραν φωτιά

Τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο γίνονται αρκετές συζητήσεις για τα προβλήματα υπερθέρμανσης που φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι χρήστες των EVGA GeForce GTX 1080/1070 FTW, οι οποίες χρησιμοποιούν το ACX 3.0 σύστημα ψύξης της εταιρίας. Συγκεκριμένα κάτω από βαριά χρήση του Future mark stress utility παρατηρήθηκαν υψηλές θερμοκρασίες στο PWM και στην VRAM των καρτών.

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση που έκανε η EVGA, η εταιρία αναγνωρίζει το πρόβλημα που εμφανίστηκε στις GPUs της, ενώ παράλληλα είπε ότι δουλεύει πάνω σε αναβάθμιση του VBIOS, ώστε να λυθεί μελλοντικά το πρόβλημα. Επίσης, η εταιρία είπε πως όσοι χρήστες δεν επιθυμούν να μπουν στην διαδικασία αναβάθμισης του VBIOS της κάρτας τους, μπορούν να τη στείλουν πίσω και η EVGA να την αντικαταστήσει με μια GPU που θα διαθέτει ήδη το νέο update. Ακόμη, δήλωσε πως όσες GPUs αποσταλούν στα καταστήματα μετά τις 1 Νοεμβρίου, θα έχουν προ-εγκατεστημένο το νέο update.

Παράλληλα, για τις υπόλοιπες EVGA GPUs που ανήκουν στην 1000 σειρά και χρησιμοποιούν το ACX 3.0 σύστημα ψύξης, η Αμερικανική εταιρία δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, για όσους δεν νιώθουν άνετα παρά την εν λόγω δήλωση, η EVGA δημιούργησε ένα δωρεάν πρόγραμμα αντικατάστασης, μέσα από το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να αποστέλλει την GPU του, ώστε να αντικατασταθούν τα thermal pads με νέα μεγαλύτερα κομμάτια. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα μοντέλα των καρτών που καλύπτει το πρόγραμμα, το οποίο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι EVGA κάρτες γραφικών που χρησιμοποιούν άλλα συστήματα ψύξης της εταιρίας δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία EVGA NVIDIA GeForce GTX 1080 να αναφλέγεται.