Η πρώτη και τελευταία RTX 4090 της EVGA μπήκε σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Το μοντέλο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ
12 Δεκεμβρίου 2022 10:37
Η πρώτη και τελευταία RTX 4090 της EVGA μπήκε σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Μια από τις δυσάρεστες ανακοινώσεις της τελευταίας περιόδου από το χώρο του PC hardware ήρθε λίγο πριν το ντεμπούτο της RTX 4000 σειράς. Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο η EVGA έκανε γνωστό πως πρόκειται να αποχωρήσει από την αγορά των καρτών γραφικών, εξαιτίας προβλημάτων στη συνεργασία της με την Nvidia.

Κάπως έτσι, δεν είδαμε ποτέ RTX 4090 και RTX 4080 κάρτες γραφικών από την μέχρι πρότινος λατρεμένη από την κοινότητα κατασκευάστρια. Τώρα, όμως, ένας enthusiast που είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, μπορεί να αποκτήσει την πρώτη και τελευταία RTX 4090 της EVGA. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο RTX 4090 FTW3 μοντέλο, το οποίο ονομάζεται απλά “Next Gen Graphics Card”, μιας και η εταιρία δεν έχει άδεια χρήσης του ονόματος.

Η EVGA αποφάσισε να βάλει σε δημοπρασία τη μοναδική της RTX 4090 κάρτα γραφικών για καλό σκοπό, ανακοινώνοντας πως θα δωρίσει τα έσοδα στο St. Jude Children’s Research Hospital. Αρχικά το όλο εγχείρημα είχε ξεκινήσει στο eBay, το οποίο για κάποιο λόγο κατέβασε τη δημοπρασία, η οποία πλέον συνεχίζεται στα forums της εταιρίας.

Αυτή τη στιγμή η δημοπρασία έχει φτάσει στα $8,000, με την ολοκλήρωσή της να είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου. Φυσικά, όποιος αγοράσει αυτό το κομμάτι ιστορίας δε θα έχει κάποια εγγύηση ή software υποστήριξη, αφού μιλάμε για δοκιμαστικό μοντέλο που δεν είναι θεωρητικά έτοιμο για να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Σε περίπτωση που όμως ενδιαφέρεστε, μπορείτε να βρείτε τη δημοπρασία πατώντας εδώ. Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ξαφνική αποχώρηση της EVGA από τον κλάδο πατώντας εδώ.