ΦΗΜΗ: Η EVGA θα αποσυρθεί εντελώς από την PC αγορά

Οι κάρτες γραφικών ήταν μόνο η αρχή
08 Ιουλίου 2023 10:22
ΦΗΜΗ: Η EVGA θα αποσυρθεί εντελώς από την PC αγορά

Πέρυσι το Σεπτέμβριο είχε έρθει σαν κεραυνός εν αιθρία η ανακοίνωση της EVGA πως θα αποσυρθεί από την αγορά των καρτών γραφικών, μιας και οι υλοποιήσεις της για τις GPUs της Nvidia ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων της αγοράς.

Τώρα, μια νέα «βόμβα» από την εταιρία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, ακούγεται πως η πασίγνωστη κατασκευάστρια PC hardware θα αποχωρήσει γενικότερα από τον κλάδο. Όλα ξεκίνησαν από ένα κορεατικό forum, όπου κυκλοφόρησαν πληροφορίες από τον γνωστό overclocker με παρατσούκλι SAFEDISK πως ολόκληρη η ομάδα της εταιρίας στην Ταιβάν παραιτήθηκε, μεταξύ των οποίων και ο θρυλικός overclocker KINGPIN (Vince Lucido).

Καθώς οι πληροφορίες ξεκίνησαν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου, η EVGA έσπευσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, δηλώνοντας στο μέσο TechPowerUp πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο:

Είδαμε αυτά τα μηνύματα και είναι φήμες. Τα γραφεία μας στην Ταϊβάν εξακολουθούν να λειτουργούν και ο Kingpin παραμένει στην EVGA. Η EVGA εξακολουθεί να δραστηριοποιείται και να υποστηρίζει τους πελάτες της. Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Εν τέλει όμως, το δημοσιογραφικό μέσο The Verge μεταφέρει πως η κατάσταση είναι αρκετά πιο περίπλοκη. Σύμφωνα με τον Steve του GamersNexus που μίλησε στο μέσο, η BIOS ομάδα της EVGA δεν είχε κανένα νέο project πριν δύο εβδομάδες και έτσι διάφορα μέλη της προσλήφθηκαν από άλλες εταιρίες. Την ίδια στιγμή, ο Kingpin δέχεται ομοίως προτάσεις από άλλες εταιρίες, ενώ η EVGA γενικά ψάχνει κάποιον να εξαγοράσει τα διάφορα τμήματά της.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, μπορεί η εταιρία να μην αποσύρεται ακόμη εντελώς από την PC αγορά, αλλά μάλλον βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες της EVGA που ξέραμε κάποτε.

Για την ιστορία, πέρα από τις κάρτες γραφικών της που σταμάτησαν λίγο πριν το ντεμπούτο των RTX 4000 της Nvidia, η EVGA είναι ευρέως γνωστή και για τα τροφοδοτικά της και τις μητρικές της, ενώ κατασκευάζει μέχρι και συστήματα ψύξης και κουτιά, αλλά και περιφερειακά, όπως πληκτρολόγια και ποντίκια.

Tags: