Το Surface Studio είναι το πρώτο desktop PC της Microsoft

"Μετατρέπει το γραφείο σας σε ένα στούντιο"
26 Οκτωβρίου 2016 15:19
Το Surface Studio είναι το πρώτο desktop PC της Microsoft

Ο δικός μας Panos Panay, ηγέτης των Microsoft devices, ανακοίνωσε το Microsoft Surface Studio, το πρώτο all-in-one desktop PC της εταιρίας του Redmond. Ουσιαστικά πρόκειται για τον ανταγωνιστή του iMac της Apple, με τεχνικά χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τον πιο απαιτητικό σχεδιαστή και σοφιστικέ σχεδιασμό, ώστε να κάνει το γραφείο σας σε ένα στούντιο.

Ξεκινώντας από την οθόνη, πρόκειται για την λεπτότερη LCD monitor στα 12.5mm. Η PixelSense touchscreen οθόνη καταρχάς συνεργάζεται άψογα με το Surface Pen, είναι εγκλεισμένη σε αλουμίνιο, έχει διαγώνιο 28 ιντσών ανάλυσης 4500x3000, 3:2 aspect ratio, 192ppi, με τη δυνατότητα να προβάλει 13.5 εκ. pixels, που σημαίνει 63% περισσότερα από μια 4Κ τηλεόραση.

Η τεχνολογία True Color, όπως την ονομάζει η Microsoft υποστηρίζει εξελιγμένο color output με δυνατότητα αλλαγής on-the-fly από DCI-P3 σε SRGB. Στα υπόλοιπα specs, συγκαταλέγονται: τετραπύρηνος Intel i7 Skylake CPU, Nvidia GTX 980M 4GB, 32GB DDR4 RAM, 2TB αποθηκευτικού χώρου, 5MP HD webcam, x4 USB 3.0, Mini DisplayPort, SD card θύρα, ethernet θύρα και 2.1 virtual surround ηχεία ενώ το τροφοδοτικό είναι ενσωματωμένο στη βάση. Το Surface Studio, σύμφωνα με τον Panay, κατάφερε να πιάσει 12.000 score στο 3D Mark. 

Επίσης, για τους σχεδιαστές εκεί έξω το Surface Dial ($99) είναι μια συσκευή εισόδου που θα βοηθήσει στις κινήσεις που απαιτείται ακρίβεια και αν το τοποθετήσετε πάνω στην οθόνη του Studio ανοίγει διάφορα παράθυρα παραμετροποίησης. 

Οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα για να μειώσουν το κόστος να επιλέξουν ανάμεσα σε μια Intel i5 CPU, GTX 965M GPU 2GB VRAM, 1TB rapid HDD και λιγότερης RAM. 

Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν ήδη για το Microsoft Surface Studio που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό την ερχόμενη εορταστική περίοδο στην τιμή των $2.999.