Η Microsoft είναι έτοιμη να αποκαλύψει το μέλλον των Windows και των Surface

Κλείδωσε η ημερομηνία του επόμενου event της
19 Μαρτίου 2024 15:10
Η Microsoft είναι έτοιμη να αποκαλύψει το μέλλον των Windows και των Surface

Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα AI event πολύ σύντομα, για να παρουσιάσει το όραμά της για το μέλλον του software και του hardware. Η εκδήλωση έχει δρομολογηθεί για τη Δευτέρα 20 Μαΐου, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη του φετινού Build 2024 συνεδρίου.

Παραδόξως, το event δεν θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο, αλλά θα είναι ανοιχτό μόνο για δημοσιογράφους που θα παρευρεθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του μέσου The Verge, η Microsoft σκοπεύει παρόλα αυτά να παρουσιάσει και μερικά καταναλωτικά προϊόντα εκεί, δείχνοντας το Surface Pro 10 και το Surface Laptop 6. Αυτές οι συσκευές αναμένεται να χρησιμοποιούν τους Snapdragon X Elite επεξεργαστές της Qualcomm, οι οποίοι περιλαμβάνουν και ένα NPU ειδικά για την επιτάχυνση AI λειτουργιών.

Φυσικά, από την εκδήλωση δε θα λείπουν και τα Windows. Η Microsoft θα προσφέρει μια ματιά σε όσα επιφυλάσσει το μέλλον του λειτουργικού συστήματος, με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, πέρα από το Copilot που υπάρχει ήδη στα Windows 11, ο αμερικανικός κολοσσός αναμένεται να προσθέσει και άλλα σχετικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τον λεγόμενο ‘AI Explorer’. Αυτό το χαρακτηριστικό θα καταγράφει όλα όσα κάνετε στον υπολογιστή σας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου Windows Central, επιτρέποντας σάς να κάνετε αναζήτηση στιγμών, περίπου όπως λειτουργούσε το Timeline χαρακτηριστικό που υπήρχε για μια περίοδο στα Windows 10, πριν αφαιρεθεί.

Για όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις της Microsoft, μπορείτε φυσικά να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.