Η Sharp παρουσίασε μία πρωτότυπη οθόνη 1008 PPI

Σχεδιασμένη για VR headsets
07 Οκτωβρίου 2016 16:59
Η Sharp παρουσίασε μία πρωτότυπη οθόνη 1008 PPI

Κατά τη διάρκεια της CEATEC που λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία, η Sharp παρουσίασε μία πρωτότυπη οθόνη, η οποία έχει σχεδιαστεί για VR headsets. Η πυκνότητα των pixels της οθόνης αυτής αγγίζει το αστρονομικό αριθμό των 1008 PPI (pixels per inch).

Πιο συγκεκριμένα, η οθόνη προσφέρει ανάλυση 1920 x 2160 στις 2.87 ίντσες και η κατασκευή της βασίστηκε πάνω στην τεχνολογία IGZO-TFT της εταιρίας. Χάρη σε αυτήν, η οθόνη προσφέρει βελτιωμένη απόδοση στο ρυθμό ανανέωσης, καλύτερη κατανάλωση ενέργειας και υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας. Ακόμη, η τεχνολογία IGZO-TFT επιτρέπει την περαιτέρω σμίκρυνση των transistors του panel, ώστε να παραχθεί μια μικρότερη οθόνη υπερυψηλής ανάλυσης.

Ο συνδυασμός δύο τέτοιων οθονών μαζί, μία για κάθε μάτι, θα προσφέρει στους θεατές μια εμπειρία επιπέδου 4K (3840 x 2160). Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η πυκνότητα των pixels, αφού λόγω της μικρής απόστασης των ματιών από την οθόνη, η υπερυψηλή ανάλυση βοηθάει στο να αποφευχθεί το φαινόμενο “screen door”, το οποίο εμφανίζεται όταν οι θεατές παρατηρούν τα pixels.

Τα panel που χρησιμοποιούνται στην τρέχουσα γενιά VR headsets δεν προσφέρουν ευκρινή αποτελέσματα, διότι η πυκνότητα των pixels κυμαίνεται κάτω από 600 PPI (pixels per inch). Και για να πάρετε μια εικόνα περί τίνος πρόκειται, δείτε την παρακάτω εικόνα.

Τέλος, η Sharp δεν ανέφερε κάτι σχετικά με το αν και πότε θα μπει σε μαζική παραγωγή η εν λόγω πρωτότυπη οθόνη υπερυψηλής ανάλυσης, ενώ παραμένει άγνωστο και με ποιους κατασκευαστές hardware θα συνεργαστεί.

Tags: