Η Toshiba εγκαταλείπει την αγορά των laptops

Το τμήμα ανήκει πλέον στην Sharp
10 Αυγούστου 2020 09:54
Η Toshiba εγκαταλείπει την αγορά των laptops

Η Toshiba τα τελευταία χρόνια είχε μειώσει την παραγωγή laptop, αλλά τώρα έρχεται η επίσημη έξοδός της από αυτόν τον τομέα της αγοράς. Σε μία σύντομη ανακοίνωση, η εταιρία αποκαλύπτει πως πούλησε το υπόλοιπο ποσοστό του 19.9% του Dynabook brand στην Sharp, αποχωρώντας επίσημα από τα laptops. Να θυμίσουμε πως η Toshiba είχε πουλήσει ήδη το 80.1% του τμήματος στην Sharp το 2018. Έτσι, έκλεισε ένα 35ετές κεφάλαιο στην ιστορία της Toshiba.

Οι καινοτομίες της Toshiba στον τομέα των υπολογιστών ήταν πολλές. Το T1100 του 1985 θεωρήθηκε το πρώτο mainstream laptop. Η Toshiba κυριάρχησε στον τομέα τις δεκαετίες του ’90 και του 2000 με τις σειρές Satellite, Portege και Qosmio. Η κάθοδος ξεκίνησε όταν επένδυσε στα HD DVD, τη στιγμή που ήρθε στην αγορά το Blu-ray και το streaming. Έπειτα έμεινε πίσω στον τομέα των ultrabooks, με τις Apple, Dell και Lenovo να κυριαρχούν. Η μείωση της PC αγοράς ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Toshiba, αφού οι “μεγάλοι” παίκτες μοιράστηκαν την πίτα, αφήνοντας έξω τους “μικρούς”.

Η εταιρία συνεχίζει στους τομείς του εξοπλισμού και συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνιών, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και υλικά, συστήματα ισχύος, συστήματα βιομηχανικής και κοινωνικής υποδομής, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, οικιακές συσκευές, ιατρικό εξοπλισμό. Τα Dynabook laptops θα συνεχίσουν να πωλούνται ως θυγατρική της Sharp.