Αυτό το θεότρελο λάπτοπ έχει CPU-τέρας με 64 πυρήνες και desktop RTX 4080 GPU!

Και σχήμα που δεν συναντάμε συχνά
17 Δεκεμβρίου 2023 18:31
Αυτό το θεότρελο λάπτοπ έχει CPU-τέρας με 64 πυρήνες και desktop RTX 4080 GPU!

Μια κατασκευάστρια εταιρία από την Κίνα παρουσίασε μόλις ένα laptop που μοιάζει βγαλμένο από άλλη εποχή, αφού το μέγεθός του είναι ασυνήθιστα τεράστιο. Βέβαια, οι τεχνικές του προδιαγραφές ανήκουν σίγουρα στο παρόν, αφού είναι εξοπλισμένο με CPU και GPU αιχμής που κανονικά συναντάμε μόνο σε desktop PC συνθέσεις.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το υψηλών επιδόσεων laptop έρχεται σε δύο διαφορετικές διατάξεις με workstation/server επιπέδου επεξεργαστές. Η πρώτη επιλογή είναι ο AMD EPYC 7713 και η άλλη ο AMD Epic 9554 και οι δύο των 64 πυρήνων, αλλά με Zen 3 και Zen 4 αρχιτεκτονική αντίστοιχα. Προφανώς, η ενσωμάτωση επεξεργαστών τέτοιου επιπέδου σε φορητό υπολογιστή αποτελεί εξαιρετικό επίτευγμα, αλλά δημιουργεί προκλήσεις όπως η υψηλή κατανάλωση ενέργειας και η διαχείριση της θερμότητας. Η κινεζική εταιρία έχει λύσει δημιουργικά αυτά τα ζητήματα, με έναν μοναδικό μηχανισμό ψύξης.

Ειδικότερα, το laptop μένει δροσερό χάρη σε ένα διαιρούμενο σύστημα υγρής ψύξης, που χρησιμοποιεί radiators αντί για παραδοσιακά heatpipes. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει ενσωματωμένη αντλία και δεξαμενή νερού, εξασφαλίζοντας βέλτιστη ψύξη για τα πανίσχυρα specs.

Οι εντυπωσιακές προδιαγραφές του φορητού υπολογιστή επεκτείνονται και στις δυνατότητες γραφικών του, καθώς διαθέτει την NVIDIA GeForce RTX 4080, μια GPU που συνήθως προορίζεται για σταθερούς υπολογιστές!

Παρά τις ασυνήθιστες διαστάσεις του, που φτάνουν τα 420mm x 325mm x 46mm, το laptop διατηρεί ένα βαθμό φορητότητας. Όσον αφορά τα υπόλοιπα specs, διαθέτει οθόνη 17,3 ιντσών, 2,5K ανάλυσης, με ρυθμό ανανέωσης 240Hz, αναβαθμίσιμη σε 4K στα 120Hz, και με χρωματική γκάμα 100% sRGB. Επιπλέον, διαθέτει και μια έξτρα οθόνη 3,5 ιντσών για την παρακολούθηση διαφόρων μετρήσεων απόδοσης.

Η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά σίγουρα μιας και πρόκειται για ένα ασυνήθιστο προϊόν που δεν προορίζεται για όλους, θα είναι τσουχτερή.

Tags: