Partnership on AI: Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες ενωμένες για την τεχνητή νοημοσύνη

Λείπει η Apple από τη λίστα
29 Σεπτεμβρίου 2016 06:31
Partnership on AI: Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες ενωμένες για την τεχνητή νοημοσύνη

Google, Facebook, Microsoft, IBM και Amazon συνεργάζονται και δημιουργούν το “Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society”. Το Partnership on AI θα υποστηρίξει την έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και θα προτείνει τις καλύτερες πρακτικές για την ηθική, τη διαφάνεια και την ιδιωτικότητα. Σκοπεύει να δημιουργήσει επίσης μια ανοιχτή πλατφόρμα όπου οι ερευνητές και οι μεγάλες εταιρίες στον τομέα αυτό θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Πιστεύουμε πως οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έχουν τη δυναμική να αυξήσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοθούν απαντήσεις σε σημαντικά προβλήματα της ανθρωπότητας, όπως η κλιματική αλλαγή, η σίτιση, η ανισότητα, η υγεία και η εκπαίδευση.

Και οι πέντε εταιρίες τρέχουν ήδη projects τεχνητής νοημοσύνης. Η IBM έχει το Watson, η Google το DeepMind, η Amazon την Alexa, η Microsoft την Cortana, ενώ το Facebook βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για διάφορα χαρακτηριστικά του, όπως το News Feed.

Η Apple απουσιάζει από αυτή την προσπάθεια, ο Eric Horvitz όμως της Microsoft, δήλωσε στον Guardian πως βρίσκονται σε συζητήσεις με την Apple και μπορεί να τη δούμε και αυτή να προσχωρεί στην Partnership on AI. Απουσιάζει επίσης ο Elon Musk, όπως τονίζουν όμως, αυτή η συμμαχία σκοπεύει να προσκαλέσει κι άλλες εταιρίες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να συμμετέχουν.