Πόσο θα κοστίσει η ανάκληση του Galaxy Note 7 στη Samsung;

Τεράστιο το κόστος για την εταιρία
06 Σεπτεμβρίου 2016 09:20
Πόσο θα κοστίσει η ανάκληση του Galaxy Note 7 στη Samsung;

Μετά τις “εκρηκτικές” πωλήσεις των πρώτων ημερών από την κυκλοφορία του Galaxy Note 7, ήρθε μία άλλου είδους έκρηξη για να σοκάρει τη Samsung. Μερικές συσκευές εκρήγνυνταν λόγω της μπαταρίας τους, αναγκάζοντας τη Samsung να αποσύρει όλα τα Note 7 που υπήρχαν στην αγορά, ακόμα κι αυτά που είχαν ήδη πωληθεί. Πόσο όμως θα κοστίσει μια τέτοια ενέργεια στη Samsung;

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανάκληση θα κοστίσει στη Samsung πάνω από $1 δισεκατομμύριο. Η εταιρία σκοπεύει να αντικαταστήσει συνολικά 2.5 εκατομμύρια Galaxy Note 7 τα οποία έφυγαν από τα εργοστάσιά της τις προηγούμενες εβδομάδες. Μέχρι τώρα, οι περιπτώσεις που έπιασαν φωτιά οι συσκευές δεν ξεπερνούν τις 36 και τα περιστατικά συνέβαιναν πάντα κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Η Samsung δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση σχετικά με το κόστος της ανάκλησης. Το νούμερο προκύπτει από εκτιμήσεις αναλυτών, ωστόσο η Samsung είχε σημειώσει πως το κόστος αγγίζει ένα “σπαρακτικό ποσό”. Το θετικό για τη Samsung είναι πως η προμηθεύτρια εταιρία των μπαταριών, της οποίας το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, σίγουρα θα αναλάβει μέρος του κόστους της ανάκλησης.