"Το επόμενό μας τηλέφωνο θα είναι high-end μοντέλο"

Οι δηλώσεις της Microsoft
27 Ιουνίου 2016 06:49

Μπορεί οι δηλώσεις του Satya Nadella να υποδείκνυαν την έξοδο της Microsoft από τη smartphone αγορά, αυτό δε σημαίνει όμως θα την παρατήσουν από τώρα. Ο Αντιπρόεδρος των Windows, Kevin Gallo, δήλωσε κατά τη διάρκεια του BUILD συνεδρίου της εταιρίας στο Λονδίνο, πως η στρατηγική της Nokia την οποία συνέχισε η Microsoft και μετά την εξαγορά της πρώτης, δηλαδή η προσφορά φθηνών smartphones στην αγορά, δεν πρόκειται να αποφέρει κέρδη στη Microsoft. Τόνισε πως η δύναμη της Microsoft έγκειται στην εταιρική αγορά και σε αυτή θα βασιστούν πλέον. Αποκάλυψε όμως πως η Microsoft ετοιμάζει μια high-end συσκευή “πρωτοπόρα στην κατηγορία της”.

Είμαστε πραγματικά εναρμονισμένοι με ότι έχουμε κάνει στην επιφάνεια εργασίας των Windows, την οποία θα προωθήσουμε με κάποια καινοτομία στην κατηγορία των high-end, όπως κάναμε με το Surface και οι OEMs θα κατασκευάσουν όλο το εύρος του καταλόγου.

Το μέλλον των τηλεφώνων της Microsoft δεν είναι ξεκάθαρο. Φαίνεται πως το επόμενο smartphone θα έρθει με τη μορφή του Surface Phone και σύμφωνα με τις δηλώσεις θα απευθύνεται στην εταιρική αγορά. Σίγουρα θα ακούσουμε περισσότερα για την κατεύθυνση που θα πάρει η Microsoft στα smartphones στο εγγύς μέλλον.