Ανακοινώθηκε το OS X Yosemite

Νέο διαφανές look με πολλές
02 Ιουνίου 2014 17:34
Ανακοινώθηκε το OS X Yosemite

Στα πλαίσια του WWDC 2014, η Apple ανακοίνωσε την επόμενη έκδοση του Mac OS X, με την ονομασία "OS X Yosemite". Η 10.10 έκδοση του OS X φέρνει ένα ολοκαίνουργιο design με αρκετές επιρροές από το iOS 7, διάφανο look σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του λειτουργικού, ενώ όλα τα εικονίδια έχουν γίνει πιο πλατιά ώστε να ταιριάζουν με την όλη αισθητική του iOS 7. Τα παράθυρα των apps προσαρμόζονται στη χρωματική παλέτα του background ώστε να υπάρχει μια συνέπεια σε όλο το OS. Το νέο "dark mode" επιτρέπει στον χρήστη να "σκοτεινιάζει" όλο το interface, για μια πιο ξεκούραστη θέαση και να εστιάζει καλύτερα σε αυτό που δουλεύει.

Το Yosemite φέρνει νέες λειτουργίες για το Spotlight, με περισσότερη λειτουργικότητα και στιγμιαία αποτελέσματα απο διαδικτυακές αναζητήσεις. Το Notification Center επεκτείνεται με το ανανεωμένο "Today" view για apps όπως το calendar, τις υπενθυμίσεις, και τον καιρό. Για το iCloud Drive την αλα Dropbox υπηρεσία της Apple, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του OS X, ο Safari, αναβαθμίστηκε δραστικά, έχοντας πλέον ένα καθαρότερο και διαφανές design, και καλύτερη ενσωμάτωση των search δυνατοτήτων. Ο νέος Safari ενσωματώνει ένα ειδικό "share" menu που περιλαμβάνει τα τελευταία μηνύματα  και RSS feeds του χρήστη, ενώ μάθαμε πως τρέχει τον Javascript κώδικα κατά 6.5 φορές γρηγορότερα από κάθε άλλο browser.

Ακόμη, το κυρίως θέμα του Yosemite που είναi το "Continuity", έχει ως στόχο να κάνει πιο εύκολη την αλληλεπίδραση μεταξύ iOS και OS X. Πλέον υπάρχει υποστήριξη του AirDrop μεταξύ OS X και iOS, δίνοντας τη δυνατότητα για ασύρματη μεταφορά αρχείων, υπάρχει αυτόματος συγχρονισμός μηνυμάτων ώστε αν ένα μήνυμα γράφτηκε στο iPhone να μπορεί να συνεχιστεί στο Mac, και πλέον μπορείτε να ξεκινήσετε ένα φορητό hotspot από το Mac χωρίς καν να αγγίξτε το iPhone. Η υπηρεσία iMessage ακολουθεί το ίδιο πρότυπο και επιτρέπει να σταλούν γραπτά μηνύματα ή να γίνει τηλεφωνική κλήση με το Mac να χρησιμοποιείται για ηχείο κλήσης ή ακόμη η κλήση να ξεκινήσει από το ίδιο το Mac.

Κλείνοντας, η Apple ανέφερε ότι οι developers θα λάβουν πρόσβαση από σήμερα στο OS X Yosemite, ενώ η δημόσια διάθεση του update θα γίνει αυτό το φθινόπωρο, φυσικά απολύτως δωρεάν.

Tags: