Έξαλλος ο Elon Musk με την Apple - Θα απαγορεύσει τα iPhones στις εταιρίες του

Στο επίκεντρο η τεχνητή νοημοσύνη
11 Ιουνίου 2024 09:50
Έξαλλος ο Elon Musk με την Apple - Θα απαγορεύσει τα iPhones στις εταιρίες του

Αμέσως μετά το WWDC της Apple και την αποκάλυψη της Apple Intelligence, ο Elon Musk εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος στο X, ανακοινώνοντας πως θα απαγορεύσει τις συσκευές της Apple στις εταιρίες του. Ο λόγος είναι η ενσωμάτωση των τεχνολογιών της OpenAI στο λειτουργικό της Apple.

Αν η Apple ενσωματώσει την OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού, τότε οι συσκευές της Apple θα απαγορευθούν στις εταιρίες μου. Αυτή είναι μία απαράδεκτη παραβίαση ασφαλείας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να αφήνουν τις Apple συσκευές τους στην πόρτα, όπου θα φυλάσσονται σε κλωβό Faraday.

Είναι παράλογο το γεγονός πως η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να δημιουργήσει τη δική της AI, αλλά με κάποιο τρόπο είναι ικανή να διασφαλίσει πως η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά σας. Η Apple δεν έχει ιδέα τι θα συμβαίνει μόλις παραδώσει τα δεδομένα σας στην Open AI. Σας πουλάνε.

Μάλιστα ο Elon Musk έσπευσε να απαντήσει και στο post του Tim Cook, στο οποίο ο δεύτερος ανέφερε την Apple Intelligence. Apple και OpenAI δεν έχουν απαντήσει ακόμα στα σχόλια του Elon Musk.

Ο Musk έσπευσε να σχολιάσει και το post του MKBHD:

Η Apple χρησιμοποιώντας τις λέξεις “προστασία της ιδιωτικότητάς σας”, ενώ παραδίδει τα δεδομένα σας σε μία τρίτη AI την οποία δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να δημιουργήσει η ίδια, δεν είναι καθόλου προστασία της ιδιωτικότητας.

Ο Marques απάντησε λέγοντας πως ρώτησε τον Tim Cook για αυτό και πήρε την απάντηση πως η Apple δε στέλνει τα δεδομένα των χρηστών στην OpenAI χωρίς τη ρητή άδειά τους.

Με την ένταση με την οποία ο Musk επιτίθεται στην Apple για την Apple Intelligence, είναι σίγουρο πως αυτή η υπόθεση θα έχει και συνέχεια…