macOS Sequoia: Όλα όσα φέρνει η νέα αναβάθμιση

Χειριστείτε το iPhone από το Mac σας
11 Ιουνίου 2024 10:47
macOS Sequoia: Όλα όσα φέρνει η νέα αναβάθμιση

Η ονομασία του macOS 15 αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του WWDC24. Το macOS Sequoia θα έρθει αυτό το φθινόπωρο και περιλαμβάνει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις.

Πρώτα από όλα, το macOS Sequoia Θα περιλαμβάνει την Apple Intelligence, ωστόσο θα είναι διαθέσιμη μόνο για τα μοντέλα που διαθέτουν M1 chip ή νεότερο. Θα περιλαμβάνει επίσης το Image Playground, το εργαλείο της Apple για παραγωγή εικόνων. Με αυτό θα μπορείτε να δημιουργείτε εικόνες διαφόρων στυλ, όπως animations, σκέτσα και εικονογραφήσεις.

Το Mac σας θα σας επιτρέπει πλέον να κάνετε mirroring το iPhone σας, κάτι που σημαίνει πως θα μπορείτε να ελέγχετε πλήρως τη συσκευή απομακρυσμένα. Όσο εργάζεστε στο Mac σας και έχετε πρόσβαση στο iPhone σας, η οθόνη του iPhone θα παραμένει κλειδωμένη και σε Standby mode.

Για όσους πραγματοποιούν βιντεοδιασκέψεις στο Mac, θα μπορείτε πλέον να βλέπετε τι πρόκειται να μοιραστείτε με τους υπόλοιπους, πριν αυτοί το δουν στην οθόνη τους. Επίσης το Background Replacement θα σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε το background σας με κάποιο προεπιλεγμένο ή με κάποια φωτογραφία που θα επιλέξετε.

Σημαντική προσθήκη είναι η εφαρμογή Passwords, η οποία βασίζεται στο iCloud Keychain. Αντί να ψάχνετε τους αποθηκευμένους κωδικούς σας στις ρυθμίσεις του Safari, η εφαρμογή θα σας προσφέρει εύκολα όλα τα πιστοποιητικά, τους κωδικούς και τις ειδοποιήσεις ασφαλείας, ενώ συγχρονίζεται σε όλες τις συσκευές σας με iOS, iPadOS, visionOS, ακόμα και με τα Windows μέσω του iCloud.

Το macOS Sequoia λαμβάνει και κάποιες gaming αναβαθμίσεις. Θα έχει βελτιωμένη ικανότητα porting των Windows με το Gameporting Toolkit 2. Η Apple θα κάνει επίσης ευκολότερη τη μεταφορά των Mac παιχνιδιών στο iPad και στο iPhone, δίνοντας ένα έξτρα οικονομικό κίνητρο στους developers να μεταφέρουν τίτλους ή να δημιουργήσουν νέους στο οικοσύστημα της Apple.