Η εταιρία ITRI αναπτύσσει οθόνες τεχνολογίας PCOLED

Διάρκεια ζωής αυξημένη κατά 27 φορές
28 Νοεμβρίου 2015 07:00
Η εταιρία ITRI αναπτύσσει οθόνες τεχνολογίας PCOLED

Η εταιρία ITRI από το Ταϊβάν έχει αναφέρει ότι αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία OLED που αυξάνει σημαντικά την διάρκεια ζωής των συμβατικών RGB OLED οθονών. Αυτή ονομάζεται Plasmon-Coupled Organic Light Emitting Diode (PCOLED), η οποία αυξάνει κατά 27 φορές την διάρκεια ζωής της οθόνης.

Αυτό που κάνει την τεχνολογία PCOLED να ξεχωρίζει από τη συμβατική είναι ότι αντικαθιστά το κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα, που χρησιμεύουν για την παραγωγή του λευκού χρώματος, με ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα πράσινο πλασμονικής σύζευξης φωσφορίζοντα σχεδιασμού, μαζί με μια διπλή μεταλλική δομή. Με την αντικατάσταση του μπλε χρώματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την μείωση της διάρκειας ζωής της οθόνης και την προσθήκη του πράσινου χρώματος, μπορεί να παραχθεί το λευκό φως.

Ο Δρ. Ming-Shan Jeng μας αναφέρει το τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας PCOLED λέγοντας "Στο πράσινο φωσφορίζον υλικό, υπάρχει πράγματι μια εκπομπή μπλε ζώνης εκτός από τη πράσινη, αλλά αυτή είναι πολύ αδύναμη. Με τη χρήση της διπλής μεταλλικής δομής έχουμε δημιουργήσει στην πραγματικότητα περισσότερα πλασμόνια και την πιθανότητα αλλαγής της εκπομπής από την πράσινη στην μπλε ζώνη."

Τέλος, με βάση τα λεγόμενα του Δρ. Ming-Shan Jeng, η ανακάλυψη αυτή έγινε τυχαία κατά τη διενέργεια ενός άλλου πειράματος. Η ITRI έχει αναπτύξει δύο δείγματα οθονών σε διαστάσεις 10x10cm και 15x15cm, ψάχνοντας εταίρους ώστε να συνεχίσει την ανάπτυξη της τεχνολογίας PCOLED. Μια πιθανή ανακοίνωση προϊόντος βασισμένο στην τεχνολογία PCOLED προβλέπεται στα επόμενα ένα με δύο χρόνια.

Tags: