Η Jaguar Land Rover αναπτύσσει μία οθόνη αφής που δε χρειάζεται να την αγγίξετε 

Ένας νέος τρόπος καταπολέμησης βακτηρίων και μικροβίων

Η Jaguar Land Rover αναπτύσσει μία οθόνη αφής που δε χρειάζεται να την αγγίξετε

Η Jaguar Land Rover σε συνεργασία με το Cambridge University ανέπτυξαν μία οθόνη αφής για αυτοκίνητα που δε χρειάζεται…την αφή. Η βασική ιδέα πίσω από αυτήν την τεχνολογία είναι πως ο χρήστης δε χρειάζεται να ακουμπά την οθόνη και έτσι περιορίζεται η μετάδοση μικροβίων και βακτηρίων. Επιπλέον, βελτιώνεται και η προσοχή των οδηγών στο δρόμο, αφού με τα παραδοσιακά συστήματα αφής συχνά δυσκολεύονται να επιλέξουν το εικονίδιο που θέλουν ενώ οδηγούν.

Καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο βγαίνουν από το lockdown, παρατηρούμε πως οι καθημερινές συναλλαγές πραγματοποιούνται με οθόνες αφής. Έκδοση εισιτηρίων, ΑΤΜ, check-ins σε αεροδρόμια και πληρωμές σε αυτόματους πωλητές, καθώς και πολλές βιομηχανικές και κατασκευαστικές εφαρμογές. Η προγνωστική τεχνολογία αφής αφαιρεί την ανάγκη να αγγίξετε μία διαδραστική οθόνη και έτσι μπορεί να μειώσει το ρίσκο μετάδοσης βακτηρίων ή ιών από επιφάνειες.

Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η οθόνη καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλετε να επιλέξετε, ενώ το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες ή ασθενείς Πάρκινσον, αφού αντισταθμίζει το τρέμουλο των χεριών – ή τις λακούβες στο δρόμο. Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε ήδη υπάρχοντα συστήματα οθονών, αρκεί να διαθέτουν τα σωστά δεδομένα αισθητήρων.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load