Η Ρωσία θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Κοσμοναύτες στο φεγγάρι μέχρι το 2030
30 Οκτωβρίου 2015 07:45
Η Ρωσία θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Η Ρωσία ανακοίνωσε τα σχέδια της για αποστολή κοσμοναυτών στη Σελήνη πριν το 2030. Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA). Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής του Roscosmos Energia (η ρωσική εκδοχή της NASA), Vladimir Solntsev, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου τεχνολογίας και διαστήματος στη Μόσχα. “Μία επανδρωμένη πτήση στη Σελήνη και μία προσεδάφιση έχουν προγραμματιστεί για το 2029” δήλωσε.

Είμαστε αισιόδοξοι πως θα έχουμε και Ευρωπαίους αστροναύτες στη Σελήνη. Υπάρχει συζήτηση σε διεθνές επίπεδο για το πώς μπορούμε να επιστρέψουμε στη Σελήνη” δήλωσε στο BBC ο Berengere Houdou, επικεφαλής της Σεληνιακής εξερεύνησης του European Space Research and Technology Center της ESA. Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν και τη συνεργασία Ευρώπης και Ρωσίας για μία μόνιμη βάση στη Σελήνη.

Όπως ανακοίνωσε η Roscosmos, θα σταλεί ένα όχημα, το Luna 25, στο νότιο πόλο του φεγγαριού το 2024. Μετά την προσεδάφιση θα εξερευνήσει την επιφάνεια για μέρη κατάλληλα για εγκαθίδρυση μιας διαστημικής βάσης. Η κατασκευή του διαστημικού οχήματος έχει ήδη ξεκινήσει, όπως αναφέρει το Tech Insider.