5 νέα χαρακτηριστικά έρχονται στο Google Chrome

Ειδικά για smartphones και tablets
27 Ιουνίου 2024 14:23
5 νέα χαρακτηριστικά έρχονται στο Google Chrome

Η Google μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας μεγάλης ενημέρωσης για το Chrome, το πασίγνωστο πρόγραμμα περιήγησής της, η οποία θα φέρει πέντε νέα χαρακτηριστικά ειδικά για smartphones και tablets. Η διάθεση του update έχει ήδη ξεκινήσει, τόσο για τις Android όσο και για τις iOS συσκευές.

Περνώντας απευθείας στα νέα χαρακτηριστικά, η αναζήτηση μέσω του Google Chrome θα περιλαμβάνει πλέον περισσότερες άμεσες ενέργειες για να βοηθήσει τους χρήστες να εξικοιμήσουν χρόνο. Για παράδειγμα, αν κάποιος ψάχνει το όνομα ενός εστιατορίου μέσα από το Chrome, μαζί με τα γρήγορα αποτελέσματα θα εμφανίζονται και κουμπιά για άμεση κλήση ή οδηγίες προς το μέρος που ταιριάζει περισσότερο με αυτό που ψάχνει ο χρήστης. Κανονικά για πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες, ο χρήστης θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρώσει την αναζήτηση και μετά από τη νέα σελίδα που θα φόρτωνε να επιλέξει κάποια ενέργεια.

Συνεχίζοντας, η μπάρα των διευθύνσεων έχει επανασχεδιαστεί στα iPads και Android tablets, για να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις μεγαλύτερες οθόνες τους και για να συμβαδίζει καλύτερα με την γενικότερη Material You σχεδιαστική γλώσσα της Google.

Με τη νέα αυτή ενημέρωση, το Chrome θα προτείνει και πιο εύστοχες συντομεύσεις. Συγκεκριμένα, αν εντοπίσει ότι πληκτρολογείτε επανειλημμένα κάτι συγκεκριμένο για να καταλήξετε σε μια συγκεκριμένη σελίδα, πλέον θα προτείνει εξ αρχής αυτή τη σελίδα. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να ψάχνει συχνά τη λέξη "δρομολόγια" για να καταλήξει να δει τις ώρες για το μετρό της πόλης του, επειδή αυτή η λέξη αποτελεί μέρος της περιγραφής του ιστότοπου. Χάρη σε αυτή τη νέα λειτουργία, το City Metro (για το συγκεκριμένο παράδειγμα) θα εμφανίζεται κατευθείαν ψηλά στις προτάσεις αναζήτησης κάθε φορά που γίνεται η αναζήτηση "δρομολόγια".

Συνεχίζοντας με τις αλλαγές για την μπάρα των διευθύνσεων, πλέον θα εμφανίζονται και στο iOS οι αναζητήσεις που είναι περισσότερο trending, πριν ο χρήστης αρχίσει να πληκτρολογεί κάτι.

Τέλος, στο Discover Feed στην αρχική σελίδα του Chrome θα υπάρχουν πλέον και κάρτες με αποτελέσματα αθλητικών αγώνων.

Tags: