Google Search: Επιστρέφουν οι παραδοσιακές σελίδες στην αναζήτηση

Επίσημη ανακοίνωση
27 Ιουνίου 2024 10:47
Google Search: Επιστρέφουν οι παραδοσιακές σελίδες στην αναζήτηση

Εμπρός πίσω για το Google Search, το οποίο θα επαναφέρει μετά από χρόνια την παλιά του δομή. Συγκεκριμένα, ο tech κολοσσός ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα αρχίσουν και πάλι να χωρίζονται σε σελίδες, αφού το ‘infinite scrolling’ χαρακτηριστικό θα αποσυρθεί.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η Google είχε εισάγει το infinite scrolling στην mobile έκδοση του Google το 2021 και στην desktop έκδοση το 2022. Όπως θα έχετε παρατηρήσει, λοιπόν, η αναζήτηση συνεχίζει να φορτώνει αποτελέσματα στην ίδια σελίδα, αν φτάσετε στο τέλος της και μετά από αρκετό scroll υπάρχει ένα κουμπί για εμφάνιση ακόμη περισσότερων, πάλι στην ίδια σελίδα όμως. Το σύστημα θυμίζει τα social media, όπου σε όλες τις πλατφόρμες υπάρχει ασταμάτητο κάθετο scrolling.

Η Google είχε ισχυριστεί αρχικά ότι το continuous scrolling θα καθιστούσε την περιήγηση στα αποτελέσματα ταχύτερη και ευκολότερη. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες εξακολουθούσαν να προτιμούν τον παλιό τρόπο με τον οποίο το σύστημα σελιδοποίησης χώριζε τα αποτελέσματα, με την πρώτη σελίδα να θεωρείται αυτή που έχει τις πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες.

Μιλώντας στο μέσο Search Engine Land ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι το continuous scrolling θα αφαιρεθεί σταδιακά από τα αποτελέσματα αναζήτησης για υπολογιστές, ξεκινώντας από τις 25 Ιουνίου. Παράλληλα, η λειτουργία θα αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα στα κινητά μέσα στους επόμενους μήνες. Η Google δήλωσε ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη για να μπορέσει να εξυπηρετεί ταχύτερα τα αποτελέσματα αναζήτησης, αντί να φορτώνει αυτόματα αποτελέσματα που δεν έχουν ζητήσει ρητά οι χρήστες.

Τι εμφανίζει τώρα το Google Search στο τέλος της σελίδας:

Πως λειτουργούσε παλιά και πώς θα λειτουργεί ξανά στο μέλλον το Google Search: