Μεγάλες αλλαγές για την εμφάνιση του YouTube

Στην έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών
21 Ιουνίου 2024 22:13
Μεγάλες αλλαγές για την εμφάνιση του YouTube

Η Google ετοιμάζεται να αλλάξει ολοκληρωτικά την εμφάνιση του YouTube στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έτσι ζητάει τώρα την βοήθεια των χρηστών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία ξεκίνησε ένα νέο πείραμα, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν προαιρετικά τα μέλη του YouTube Premium, με σκοπό να συλλέξει απόψεις για τη νέα εμπειρία αναπαραγωγής που ετοιμάζει. Αυτό το πείραμα θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 8 Ιουλίου, με την επίσημη περιγραφή του να επισημαίνει:

Ανακαλύψτε μια βελτιωμένη εμπειρία παρακολούθησης στο YouTube με την ανασχεδιασμένη σελίδα παρακολούθησης για υπολογιστές.

Τι αλλάζει, λοιπόν, στο YouTube; Όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα που ακολουθεί, πλέον όλοι οι πληροφορίες του βίντεο έχουν μεταφερθεί σε μια ειδική στήλη στα δεξιά. Συγκεκριμένα, εκεί φιλοξενείται πλέον ο τίτλος του βίντεο, ο αριθμός προβολών, η ημερομηνία ανάρτησής του, το όνομα του καναλιού, τα διάφορα κουμπιά αλληλεπίδρασης, όπως το like και το dislike και φυσικά τα σχόλια.

Κάτω από το βίντεο υπάρχει πλέον ένα πλέγμα από άλλα προτεινόμενα βίντεο, το οποίο είναι δομημένο ακριβώς όπως η αρχική σελίδα της πλατφόρμας. Όσο οι χρήστες κάνουν scroll, τόσο το YouTube συνεχίζει να προτείνει βίντεο μεγάλης διάρκειας και shorts, με την στήλη των πληροφοριών του επιλεγμένου βίντεο να παραμένει ωστόσο δεξιά.

Φυσικά, μιας και πρόκειται για πείραμα, δεν ξέρουμε ακόμη αν το YouTube σκοπεύει να υιοθετήσει για όλους τους χρήστες του αυτή τη νέα οθόνη παρακολούθησης. Αυτό θα κριθεί από το feedback που θα λάβει η εταιρία από την τρέχουσα δοκιμή.

Tags: