Συνάντηση κολοσσών: Samsung, Meta, Qualcomm και Amazon συνεργάζονται

Οι επικεφαλής των εταιριών συναντήθηκαν
14 Ιουνίου 2024 10:03
Συνάντηση κολοσσών: Samsung, Meta, Qualcomm και Amazon συνεργάζονται

Ο Πρόεδρος της Samsung, Jay Y. Lee βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι δύο εβδομάδων στις ΗΠΑ και συναντήθηκε χθες με τους επικεφαλής των Meta, Qualcomm και Amazon, για να συζητήσουν μία πιθανή συνεργασία στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των cloud υπηρεσιών και των chips.

Ο Mark Zuckerberg κάλεσε τον Lee στο σπίτι του και η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στην AI και στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. Έπειτα ο Lee συνάντησε τον CEO της Amazon, Andy Jassy και τον CEO της Qualcomm, Cristiano Amon, για να συζητήσουν πιθανή συνεργασία για chips στα data centers της Amazon και chips κινητών με την Qualcomm.

Ο κορεατικός κολοσσός θα πραγματοποιήσει μία μεγάλη εταιρική συνάντηση στα τέλη Ιουνίου για να ενημερωθούν τα στελέχη για τις συζητήσεις του Lee όσον αφορά τη συνεργασία με τις τρεις αμερικανικές εταιρίες.

Η Amazon είναι ένας πολύ σημαντικός πελάτης για την Samsung όσον αφορά τα data centers chips και τώρα με την άνοδο της AI είναι απαραίτητο η Samsung να κρατήσει αυτόν τον πελάτη. Επιπλέον, οι δύο άντρες συζήτησαν για πιθανή συνεργασία σε τομείς όπως οι τηλεοράσεις, τα κινητά και το περιεχόμενο.

Από την άλλη, οι ναυαρχίδες της Samsung χρησιμοποιούν επεξεργαστές της Qualcomm και η συνάντηση έλαβε χώρα για επέκταση της συνεργασίας και σε AI PCs.

Η Meta είναι και αυτή πελάτισσα της Samsung για τα chips που χρησιμοποιεί, ενώ έχει συνεργαστεί στο παρελθόν για το Gear VR και τα αναδιπλούμενα smartphones.