Η Samsung θα φέρει στα Galaxy smartphones ένα νέο τρόπο εμφάνισης της ώρας

Μέσα από την Good Lock σουίτα
07 Ιουνίου 2024 21:37
Η Samsung θα φέρει στα Galaxy smartphones ένα νέο τρόπο εμφάνισης της ώρας

Η Samsung ετοιμάζει ένα νέο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, το οποίο θα φτάσει στα τηλέφωνά της με την επερχόμενη Android 15 ενημέρωση. Η λειτουργία αυτή θα ενσωματώνεται στην σουίτας προσαρμογής Good Lock της Samsung και θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την ώρα με διπλό tap στο πίσω μέρος του τηλεφώνου τους. Το χαρακτηριστικό αυτό στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας, διευκολύνοντας τους χρήστες να βλέπουν την ώρα σε περιβάλλοντα όπου ο έλεγχος της οθόνης μπορεί να είναι δύσκολος.

Συνολικά, η σουίτα Good Lock που είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή στο Galaxy Store, προσφέρει πολλές επιλογές βαθιάς παραμετροποίησης, επεκτείνοντας σημαντικά τις διαθέσιμες επιλογές που παρέχει το One UI της Samsung. Για παράδειγμα, μέσα από το Good Lock ο χρήστης μπορεί να κάνει αντιστοίχιση λειτουργιών όπως συντομεύσεις εφαρμογών και τα screenshots στην προαναφερθείσα double tap χειρονομία. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στα iPhone, όπου οι χρήστες μπορούν να αναθέσουν πολλές λειτουργίες στο double tap στην πλάτη της συσκευής.

Ωστόσο, όλες αυτές οι double tap συντομεύσεις του Good Lock απαιτούν το smartphone να είναι ξεκλειδωμένο. Με την επερχόμενη ενημέρωση, η νέα double tap χειρονομία για την εμφάνιση της ώρας θα λειτουργεί ακόμη και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη και η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, καθιστώντας την πολύ βολική για τους χρήστες που θέλουν να ελέγχουν την ώρα χωρίς να ενεργοποιήσουν πλήρως τη συσκευή τους.

Αρχικά, αυτή η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη στα Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της και σε άλλα Galaxy τηλέφωνα που θα χρησιμοποιούν το One UI 7.0.

Ενώ δικαιολογημένα υπάρχουν κάποια αμφιβολίες σχετικά με τη χρησιμότητά της βέβαια, δεδομένου ότι οι περισσότερες Galaxy συσκευές έχουν ήδη always-on οθόνες που δείχνουν διαρκώς την ώρα, αυτή η νέα λειτουργία ίσως είναι χρήσιμη για όσους θέλουν κάτι αντίστοιχο με λιγότερη κατανάλωση μπαταρίας.