Η Samsung έφτιαξε high-tech παπούτσια που συνδέονται με το κινητό σας!

Γνωρίστε το Shortcut Sneaker!
12 Ιουνίου 2024 21:36
Η Samsung έφτιαξε high-tech παπούτσια που συνδέονται με το κινητό σας!

Η Samsung μόλις αποκάλυψε ένα πολύ ιδιαίτερο προιόν που ενώνει τον κόσμο της μόδας και της τεχνολογίας. Γνωρίστε το Shortcut Sneaker, ένα πρωτοποριακό wearable που δεν είναι ούτε ρολόι, ούτε δαχτυλίδι, αλλά…παπούτσια!

Πρόκειται για αθλητικά παπούτσια, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τον Ολλανδό σχεδιαστή Roel van Hoff και μπορούν να ελέγχουν το Galaxy smartphone αυτού που τα φοράει, με κινήσεις των ποδιών του!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Shortcut Sneaker χαρακτηρίζεται ως το "αθλητικό παπούτσι του μέλλοντος" και είναι το αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας μεταξύ της Samsung, της Cheil Benelux, της Elitac Wearables, της Brut Amsterdam και του οραματιστή σχεδιαστή αθλητικών παπουτσιών Roel van Hoff. Σε αυτό το σημείο όμως εύλογα θα αναρωτιέστε πως ακριβώς συνεργάζεται με τα smartphones. Οι χρήστες μπορούν να εκτελούν διάφορες συντομεύσεις, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσουν την αναπαραγωγή μουσικής ή να πραγματοποιήσουν κλήσεις, μέσω χορευτικών κινήσεων.

Διαφορετικές κινήσεις αντιστοιχούν σε διαφορετικές ενέργειες στο τηλέφωνο. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκτελέσετε ένα moonwalk φορώντας τα παπούτσια, έτσι ώστε το τηλέφωνο να ξεκινήσει μια κλήση. Αντίστοιχα, μπορείτε να αρχίσετε τις κλακέτες για να παίξει μουσική το κινητό. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη σε αισθητήρες κίνησης που είναι τοποθετημένοι στη σόλα και παρακολουθούν τη θέση τους ο ένας σε σχέση με τον άλλο. Συνολικά θα υπάρχουν πέντε διαθέσιμες συντομεύσεις με πέντε μοναδικές κινήσεις.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως τα Shortcut Sneaker θα είναι άκρως συλλεκτικά. Μόνο εννέα θα βγουν στην αγορά και δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς. Τα παπούτσια θα γίνουν αποκλειστικά διαθέσιμα για τα Samsung Members στην Ολλανδία, μέσα από έναν διαγωνισμό που θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουλίου.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: