Το TikTok είναι έτοιμο να σπάσει τον αλγόριθμό του για τις ΗΠΑ

Για να παραμείνει στη χώρα
09 Ιουνίου 2024 11:40
Το TikTok είναι έτοιμο να σπάσει τον αλγόριθμό του για τις ΗΠΑ

Το TikTok ετοιμάζει ένα κλώνο του αλγορίθμου του για να τον εφαρμόσει στους 170 εκατομμύρια χρήστες του στις ΗΠΑ. Σκοπός είναι η δημιουργία μίας έκδοσης του TikTok η οποία θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την κινεζική μητρική του εταιρία, έτσι ώστε να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς νομοθέτες που θέλουν να απαγορεύσουν την εφαρμογή.

Την εντολή διάσπασης του πηγαίου κώδικα έδωσε η ByteDance πέρυσι, πριν ακόμα κατατεθεί το νομοσχέδιο το οποίο θέλει να αναγκάσει σε πώληση του TikTok και έγινε νόμος τον Απρίλιο.

Οι ανώνυμες πηγές του Reuters που φέρνουν την είδηση στη δημοσιότητα, ισχυρίζονται πως μόλις ο αλγόριθμος διασπαστεί, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για παραμονή του TikTok στις ΗΠΑ.

Η δημόσια αντίδραση του TikTok για την είδηση του Reuters ήρθε από το X, όπου η πλατφόρμα τόνισε πως η είδηση είναι “παραπλανητική και ανακριβής”, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Το Reuters δήλωσε πως στηρίζει το άρθρο και τις πληροφορίες του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκατοντάδες μηχανικοί της ByteDance και του TikTok έχουν ξεκινήσει να διαχωρίζουν εκατομμύρια γραμμές κώδικα, για να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή βάση, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από αυτή που χρησιμοποιεί η κινεζική έκδοση του TikTok, Douyin, εξαλείφοντας οποιαδήποτε πληροφορία συνδέει Κινέζους χρήστες.

Tags: