Ο Trump έχει πλέον TikTok, παρόλο που παλαιότερα προσπάθησε να το απαγορεύσει

Συγκέντρωσε 3 εκατομμύρια ακολούθους σε μία μέρα
03 Ιουνίου 2024 09:41
Ο Trump έχει πλέον TikTok, παρόλο που παλαιότερα προσπάθησε να το απαγορεύσει

Ο υποψήφιος Πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Donald Trump, δημιούργησε λογαριασμό στο TikTok, συγκεντρώνοντας μέσα σε μία μέρα 3 εκατομμύρια ακολούθους. Να θυμίσουμε πως ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε προσπαθήσει το 2020 να απαγορεύσει την εφαρμογή για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Πλέον, θέλοντας να προσελκύσει νεαρούς ψηφοφόρους για την τρίτη εκλογική του μάχη, αποφάσισε να έρθει στην πλατφόρμα.

Να σημειωθεί πως η προεκλογική καμπάνια του Biden στο TikTok έχει πάνω από 340.000 ακολούθους, παρόλο που ο ίδιος έχει υπογράψει νόμο για απαγόρευση της εφαρμογής που χρησιμοποιούν 170 εκατομμύρια Αμερικανοί, αν η κινεζική ByteDance δεν την πουλήσει.

@realdonaldtrump Launching my TikTok at @UFC ♬ original sound - President Donald J Trump

Η ανακοίνωση του TikTok του Trump έγινε μέσα από το πρώτο video του λογαριασμού του, όπου ο ίδιος χαιρετά τους fans του UFC σε έναν αγώνα στο Newark του New Jersey. Το video έχει ήδη σχεδόν 60 εκατομμύρια views. Ο CEO του UFC, Dana White φέρεται να λέει στο video πως “ο Πρόεδρος είναι πλέον στο TikTok”.

Είναι τιμή μου” απάντησε ο Trump καθώς στο background παίζει το κομμάτι “American Bad Ass” του Kid Rock.

Το TikTok έχει βρει πλέον έναν ισχυρό σύμμαχο στο πλευρό του Trump, ο οποίος τον Μάρτιο είχε δηλώσει πως η πλατφόρμα παραμένει μεν απειλή για την εθνική ασφάλεια, αλλά ένα ban απλά θα έπληττε τους νεαρούς χρήστες και θα ενδυνάμωνε την Meta, τις πλατφόρμες της οποίας έχει κατακρίνει σφοδρά. Στο TikTok υπάρχει μία αναλογία 2 προς 1 σε περιεχόμενο υπέρ του Trump σε σχέση με το περιεχόμενο υπέρ του Biden.

Υπάρχουν πολλά καλά και πολλά κακά στο TikTok. Αλλά αυτό που δε μου αρέσει είναι πως χωρίς το TikTok, το Facebook θα γίνει μεγαλύτερο και θεωρώ το Facebook εχθρό του λαού, μαζί με πολλά media. - Donald Trump