Ο πρώτος ασθενής της Neuralink επιδεικνύει τις ικανότητές του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελπίζει να περπατήσει στο μέλλον
01 Ιουνίου 2024 10:17
Ο πρώτος ασθενής της Neuralink επιδεικνύει τις ικανότητές του (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή του Chris Cuomo στο NewsNation, ήταν καλεσμένος ο Noland Arbaugh, ο πρώτος και μοναδικός έως τώρα ασθενής της Neuralink που έχει ένα τσιπάκι στον εγκέφαλό του, το οποίο του επιτρέπει να αλληλεπιδρά με τον υπολογιστή του…με τη σκέψη του.

Ο Arbaugh κλήθηκε να κάνει μία επίδειξη των ικανοτήτων του, όπου κούνησε τον κέρσορα αλλάζοντας παράθυρα και παίζοντας σκάκι. Όταν ο Cuomo τον ρώτησε αν το κάνει αυτό με τα μάτια ή με το μυαλό του, ο Arbaugh απάντησε πως απλά το σκέφτεται και γίνεται.

Ο Arbaugh είναι σε θέση να στείλει emails και μηνύματα, να διαβάσει βιβλία, να ακούσει audiobooks και να παίξει παιχνίδια, χωρίς όπως λέει ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού μπορεί να το κάνει ταυτόχρονα τη στιγμή που βρίσκεται ζωντανά στην τηλεόραση.

Η μεγαλύτερη ελπίδα του Arbaugh είναι κάποια μέρα να περπατήσει ξανά. Σε ερώτηση του Cuomo αν υπάρχει εφαρμογή της Neuralink που μπορεί να συγχρονιστεί με ρομποτική κίνηση, ο Arbaugh απάντησε πως αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πολύ κοντινό μέλλον, θα τοποθετούν ένα τσιπ στον εγκέφαλο και ένα ακόμα στη σπονδυλική στήλη, πιο κάτω από το σημείο τραυματισμού. Τα τσιπάκια θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα επιτρέπουν την κίνηση των άκρων, εξαλείφοντας ουσιαστικά τις κινητικές αναπηρίες. Ο ίδιος θεωρεί πως η εξέλιξη αυτή θα έρθει στη διάρκεια της ζωής του και θα μπορέσει να περπατήσει ξανά.

Tags: