Το YouTube συνεχίζει τον πόλεμο στο AdBlock; – Χρήστες αναφέρουν νέα προβλήματα

Πρακτικά δε λειτουργεί η πλατφόρμα
28 Μαΐου 2024 13:58
Το YouTube συνεχίζει τον πόλεμο στο AdBlock; – Χρήστες αναφέρουν νέα προβλήματα

Οι χρήστες AdBlock ξεκίνησαν να αναφέρουν μια νέα πολύ περίεργη συμπεριφορά που τους αποτρέπει από το να βλέπουν βίντεο στο YouTube.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, εδώ και μήνες η Google έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια να περιορίσει τη χρήση των ad blockers στο YouTube, βάζοντας αρχικά στο στόχαστρο τα ad block plugins που μπορεί να προσθέσει κάποιος στο πρόγραμμα περιήγησής του. Τώρα, λοιπόν, πολλοί χρήστες στα social media και στο Reddit ξεκίνησαν να αναφέρουν πως τα βίντεο του YouTube κάνουν αυτόματα skip στο τέλος!

Ο player του YouTube φαίνεται να το παθαίνει αυτό μόνο όταν κάποιος έχει ενεργοποιημένο AdBlock. Οι χρήστες αναφέρουν ότι είτε όταν κάνουν replay κάποιο βίντεο, είτε όταν προσπαθούν να μετακινήσουν τον δείκτη σε κάποια άλλη χρονική στιγμή, το βίντεο πάντα πάει αυτόματα στο τέλος. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα που κατέγραψε ένας χρήστης του Reddit μέσα από την δημοσίευση που ακολουθεί.

Η νέα περίεργη συμπεριφορά του YouTube όταν ο χρήστης έχει AdBlock:

New Youtube adblock weird behaviour - video automatically skips to the end
byu/SDHD4K inyoutube

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη δεν υπάρχει κάποια απόδειξη πως για το νέο αυτό πρόβλημα ευθύνεται η Google, με την εταιρία να μην έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση μέχρι στιγμής.

Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για σκόπιμη κίνηση από την πλευρά του YouTube για να αποθαρρύνει τη χρήση των adblockers, είναι εξίσου πιθανό ότι πρόκειται και για ένα πρόβλημα των ίδιων των adblockers. Για παράδειγμα, ένα παρόμοιο θέμα διαπιστώθηκε νωρίτερα φέτος, όταν πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι όλα τα βίντεο είχαν αρχίσει να φορτώνουν εξαιρετικά αργά όταν ήταν ενεργοποιημένο το AdBlock. Όπως αποδείχθηκε όμως, το όλο θέμα είχε προκληθεί από ένα bug από το ίδιο το AdBlock plug-in.