Ο “influencer του Θεού“ θα γίνει Άγιος στην καθολική εκκλησία

Η απόφαση του Πάπα
25 Μαΐου 2024 09:23
Ο “influencer του Θεού“ θα γίνει Άγιος στην καθολική εκκλησία

Ο Carlo Acutis πέθανε το 2006 σε ηλικία 15 ετών από λευχαιμία. Χρησιμοποιούσε το internet για να μεταδώσει τα διδάγματα της καθολικής εκκλησίας με αποτέλεσμα να του αποδοθεί το προσωνύμιο “ο influencer του Θεού”.

To 2020 η καθολική εκκλησία απέδωσε στον Carlo το θαύμα της θεραπείας ενός παιδιού από τη Βραζιλία και τώρα ο Πάπας ενέκρινε την αναγνώριση ως θαύμα, τη θεραπεία ενός φοιτητή στη Φλωρεντία ο οποίος είχε αιμορραγία στον εγκέφαλο μετά από ατύχημα, ανοίγοντας το δρόμο για να αναγνωριστεί ο Carlo ως άγιος.

Εφόσον ήταν 15 χρονών, ο Carlo θα γίνει ο πρώτος millennial  στον οποίο θα αποδοθεί ο τίτλος του Αγίου. Πέρα από το σχεδιασμό ιστοσελίδων για το σχολείο του, έγινε γνωστός για το website που δημιούργησε στο οποίο κατέγραφε κάθε θαύμα. Ο τίτλος “ο influencer του Θεού” του αποδόθηκε μετά θάνατον για το έργο του.

Η καθολική εκκλησία ερευνά τα θαύματα μέσα σε περίοδο αρκετών μηνών. Για να γίνει κάποιος υποψήφιος για Άγιος, πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο θαύματα. Ως θαύμα ορίζεται μία πράξη η οποία αψηφά το τι είναι πιθανό στη φύση, όπως η ίαση ενός ανθρώπου που είναι κοντά στο θάνατο.

Η πιο πρόσφατη αγιοποίηση στην καθολική εκκλησία αφορούσε την Maria Antonia de Paz y Figueroa η οποία έγινε γνωστή ως Mama Antula. Έζησε τον 18ο αιώνα και έγινε η πρώτη γυναίκα Αγία της Αργεντινής.

Tags: