Το νέο ρομπότ της Sony έχει τέτοια ακρίβεια που μπορεί να χειρουργήσει κόκκο καλαμποκιού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το εν δράσει
22 Μαΐου 2024 23:34
Το νέο ρομπότ της Sony έχει τέτοια ακρίβεια που μπορεί να χειρουργήσει κόκκο καλαμποκιού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναι, καλά διαβάσατε. Το νέο ρομπότ της Sony έχει τέτοια εξωφρενική ακρίβεια που πραγματοποίησε με επιτυχία μικροχειρουργική επέμβαση σε έναν κόκκο καλαμποκιού, σηματοδοτώντας ένα νέο σημαντικό ορόσημο για την χειρουργική ακριβείας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Sony παρουσίασε πρόσφατα ένα πρωτότυπο ρομπότ υποβοήθησης μικροχειρουργικής, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χειρουργούς στην εκτέλεση επεμβάσεων σε μικροσκοπικούς ιστούς, νεύρα και φλέβες. Αυτή η καινοτόμος συσκευή στοχεύει να βελτιώσει την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα αυτών των κρίσιμων χειρουργικών επεμβάσεων, φέρνοντας ενδεχομένως επανάσταση στον τομέα.

Το συμπαγές ρομπότ διαθέτει ένα μικροσκοπικό σύστημα αυτόματης ανταλλαγής εργαλείων, το οποίο ελαχιστοποιεί τις διακοπές και τις καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ο έλεγχος ακριβείας του ενισχύεται από μια ελαφριά, εξαιρετικά ευαίσθητη συσκευή ελέγχου που μιμείται τις λεπτές κινήσεις των ανθρώπινων άκρων. Επιπλέον, το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με μικροοθόνες 4Κ OLED τύπου 1.3, οι οποίες παρέχουν στους χειριστές οπτική απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας της χειρουργικής περιοχής, επιτρέποντάς τους να παρακολουθούν στενά την κίνηση των εργαλείων με εξαιρετική ευκρίνεια.

Το ρομπότ δοκιμάστηκε από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Aichi στην Ιαπωνία και το πρωτότυπο παραμένει στο στάδιο της ανάπτυξης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για εμπορική χρήση. Ωστόσο, η Sony οραματίζεται ότι η τεχνολογία αυτή θα βελτιώσει σημαντικά την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των μικροχειρουργικών επεμβάσεων στο άμεσο μέλλον.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια περισσεύουν, όποτε σας αφήνουμε να παρακολουθήσετε το άκρως εντυπωσιακό βίντεο της Sony μέσα από τον player που ακολουθεί, στο οποίο το ρομπότ χειρουργεί με τρομερή ακρίβεια έναν κόκκο καλομπουκιού!

Tags: