Ο πιο ακριβός φακός του κόσμου κοστίζει $2 εκατομμύρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Και είναι της Leica
04 Μαΐου 2024 09:43
Ο πιο ακριβός φακός του κόσμου κοστίζει $2 εκατομμύρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Leica έχει κατασκευάσει τον πιο ακριβό SLR φακό στον κόσμο, με κόστος απόκτησης $2.064.500, ενώ είναι ασφαλισμένος για $10 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον Leica APO-Telyt-R telephoto φακό στα 1600mm και με f/5.6. Ο φακός έχει επίσης και τον τίτλο του μεγαλύτερου και βαρύτερου φακού. Έχει μήκος 1.2 μέτρα, διάμετρο 42 εκατοστά και χρειάζεται να το σηκώσουν δύο άτομα καθώς ζυγίζει 60 κιλά.

Κατασκευάστηκε από την Leica το 2006, μετά από παραγγελία του τότε Υπουργού Πολιτισμού, Τεχνών και Κληρονομιάς του Κατάρ, Σεΐχη Saud Bin Mohammed Al-Thani, ο οποίος ήταν γνωστός για την αγάπη του για τη φωτογραφία και για τις κάμερες Leica.

Το μέγεθος του φακού προφανώς δεν επιτρέπει την εύκολη σταθεροποίηση της κάμερας για μία καθαρή φωτογραφία και έτσι ο Σεΐχης έδωσε ακόμα μία custom παραγγελία, αυτήν τη φορά στη Mercedes, για να κατασκευάσει ένα ειδικό τετρακίνητο όχημα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ως τρίποδα και να μεταφέρει το φακό από το ένα σημείο στο άλλο. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το συγκεκριμένο όχημα, πολλοί πιστεύουν όμως πως πρόκειται για ένα G-Wagen με αρκετές μετατροπές και μία βάση στήριξης για το φακό στην οροφή του οχήματος.