Η Taylor Swift μπήκε στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Η αξία της είναι στα 1.1 δις
03 Απριλίου 2024 11:11
Η Taylor Swift μπήκε στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Η πασίγνωστη τραγουδίστρια, Taylor Swift, μόλις μπήκε στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Η Αμερικανίδα σταρ της ποπ μουσικής μπήκε για πρώτη φορά στην εν λόγω λίστα με την αξία της στα 1.1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Sam Altman, τον δημιουργό του ChatGPT με την αξία του να είναι στο 1 δις.

Όπως μεταφέρει το Forbes, το 2024 έγινε ρεκόρ με 2.781 δισεκατομμυριούχους και αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε 141 περισσότερους σε σχέση με πέρυσι και 26 περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε πριν από τρία χρόνια. Τεράστιο ρόλο για το 1.1 δις αξίας για την Swift έπαιξε το πολύ επιτυχημένο “Eras Tour” που πραγματοποίησε πέρυσι, το οποίο έγινε και ταινία για τους κινηματογράφους.

Επιπροσθέτως, η Taylor Swift έκλεψε την παράσταση και στα περσινά Grammy Awards, αφού έγινε η πρώτη ερμηνεύτρια που κέρδισε το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς τέσσερις φορές. Και το album 1989 (Taylor's Version) κατάφερε να γίνει το πιο επιτυχημένο βινύλιο σε πωλήσεις το 2023.

Η Taylor Alison Swift (γεννημένη στις 13 Δεκεμβρίου 1989) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Είναι απ’ τους μουσικούς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως με 200 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων, έχει κερδίσει 117 Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες και έχει λάβει το βραβείο Καλλιτέχνης της Χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο τρεις φορές από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας .Η περιοδεία της "The Eras Tour" είναι η πιο επιτυχημένη περιοδεία όλων των εποχών με τις περισσότερες εισπράξεις, είναι η γυναίκα με τα περισσότερα streams στο Spotify και το Apple Music και η πρώτη δισεκατομμυριούχος με τη μουσική ως κύρια πηγή εισοδήματος.

Πηγή: BBC

Tags: