Μάθαμε πόσα χρήματα θα πάρει η Taylor Swift φέτος από το Spotify και είναι…πολλά!

Είχε τα περισσότερα streams φέτος
03 Δεκεμβρίου 2023 10:36
Μάθαμε πόσα χρήματα θα πάρει η Taylor Swift φέτος από το Spotify και είναι…πολλά!

Η Taylor Swift πρόκειται να πάρει μέχρι το τέλος του 2023 ένα ιλιγγιώδες ποσό από το Spotify σύμφωνα πάντα με τα streams που συγκέντρωσε μέσα στη χρονιά. Το ρεπορτάζ έχει το Variety, το οποίο φέρνει στα φώτα της δημοσιότητας την είδηση με το ποσό της τραγουδίστριας, ύστερα από το Spotify Wrapped που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ο υπολογισμός των χρημάτων βασίζεται μόνο στους αριθμούς των streams και με βάση τα 26.1 δισεκατομμύρια streams που είχε από την αρχή του έτους και χρησιμοποιώντας κατά μέσο όρο το $0,0035 σεντς ανά stream που πληρώνει η υπηρεσία, η Taylor Swift θα πάρει περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, αυτός ο αριθμός είναι εκτίμηση σύμφωνα με τις ροές και θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Το Spotify Wrapped μετράει τους αριθμούς των streams από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Νοέμβριο και σύμφωνα με τα στοιχεία του Variety η αμοιβή της Swift αγγίζει τα 91.35 εκατομμύρια δολάρια για αυτούς τους μήνες, αλλά αν βάλουμε μέσα και τον Δεκέμβριο, η τραγουδίστρια μπορεί να βγάλει περίπου 130 εκατομμύρια.

Όπως μεταφέρει το αμερικάνικο μέσο, ούτε οι εκπρόσωποι της Taylor Swift, αλλά ούτε και το ίδιο το Spotify δεν απάντησαν για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση.

Οι επόμενοι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες για το 2023 ήταν οι Bad Bunny, The Weeknd, Drake και Peso Pluma. Παρόλο που ο Weeknd δεν έβγαλε κάποιο άλμπουμ μέσα στο 2023, είχε εκατομμύρια streams και μία τεράστια επιτυχία με τη νέα έκδοση του τραγουδιού του Die for You που είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2016.

Η Taylor Swift, ωστόσο, ήταν η μεγαλύτερη artist του Spotify για το 2023, αφήνοντας πίσω της τον Bad Bunny που είχε αυτή την πρωτιά για 3 χρόνια. Το Spotify είναι η μεγαλύτερη streaming πλατφόρμα του πλανήτη αυτή την στιγμή και το Billboard εκτίμησε ότι η Swift θα μπορούσε να βγάλει σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια μόνο το 2023 από την υπηρεσία.