Τα seamless updates έρχονται επιτέλους στα Samsung τηλέφωνα – Τι σημαίνει αυτό;

Ύστερα από πολλά χρόνια που περίμεναν οι fans
22 Μαρτίου 2024 08:59
Τα seamless updates έρχονται επιτέλους στα Samsung τηλέφωνα – Τι σημαίνει αυτό;

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ανακοίνωσε η Google τα seamless updates για τα Android τηλέφωνα, με πολλές εταιρίες του χώρου να τα έχουν υιοθετήσει ήδη, εκτός την Samsung. Φαίνεται ότι αυτό πλέον θα αποτελεί παρελθόν και για τη συγκεκριμένη εταιρία, καθώς η Samsung θα φέρνει από εδώ και πέρα το εν λόγω χαρακτηριστικό στις συσκευές της.

Η κορεάτικη εταιρία ξεκίνησε ήδη με αυτή τη λειτουργία, καθώς έγινε γνωστό ότι το Galaxy A55 που κυκλοφορεί σε ορισμένες περιοχές το υποστηρίζει. Το Galaxy A55 μόλις έλαβε το νέο update του Μαρτίου και η Samsung πρόσθεσε μαζί και αυτή τη «νέα» λειτουργία (firmware version A556EXXS1AXC1). Έτσι οι χρήστες πλέον βλέπουν δύο μηνύματα όταν κατεβάζουν ένα update "Downloading & installing" και "Verification."

Τι είναι όμως το seamless update;

Το seamless update επιτρέπει την εγκατάσταση της κάθε νέας ενημέρωσης στο partition B της συσκευής, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο από το partition A, ενώ η επανεκκίνηση γίνεται μόλις όλο το update ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι θέλουν στο τηλέφωνό της κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και θα χρειάζεται να περιμένουν μόνο όταν θα γίνει το restart. Με τη νέα λειτουργία, το Galaxy A55 χρειάστηκε μόλις 90 δευτερόλεπτα για να εγκαταστήσει την ενημέρωση, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες πλέον  δε θα χρειάζεται να περιμένουν πολύ για να ολοκληρωθεί ολόκληρη η διαδικασία της εγκατάστασης.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε ποια Samsung τηλέφωνα θα υποστηρίζουν seamless updates, αλλά κατά πάσα πιθανότητα αυτό δε θα γίνει με παλαιότερα μοντέλα, αλλά με τις συσκευές που θα κυκλοφορούν από εδώ και έπειτα.

Πηγή: GSMARENA

Tags: