Αργούν τελικά τα Windows 12 – Τα νεότερα για την κυκλοφορία τους

Άλλαξαν τα σχέδια της Microsoft;
10 Φεβρουαρίου 2024 19:34
Αργούν τελικά τα Windows 12 – Τα νεότερα για την κυκλοφορία τους

Εδώ και μήνες υπάρχουν φήμες πως η κυκλοφορία των Windows 12 βρίσκεται προ των πυλών, με πολλές πηγές να επισημαίνουν πως μάλλον μπορούμε να περιμένουμε το ντεμπούτο τους μέσα στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους. Τώρα, η Microsoft ήρθε εμμέσως να βάλει τέλος στις φήμες, ανακοινώνοντας πως τελικά τα Windows 11 24H2 θα είναι το επόμενο μεγάλο feature update που μπορούμε να περιμένουμε από την εταιρία μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστεί επομένως, περισσότερη υπομονή για τα Windows 12 που μάλλον απέχουν ακόμη κάποια χρόνια.

Παρά τις ευρέως διαδεδομένες φήμες, αλλά και τα σχόλια από σημαντικές προσωπικότητες του κλάδου, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, που υπαινίσσονταν μια νέα έκδοση των Windows, η Microsoft δεν είχε αναγνωρίσει ποτέ επίσημα την ύπαρξη των Windows 12. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε να βάλει τέλος, λοιπόν, στις εικασίες και να στρέψει τα βλέμματα από τα υποθετικά Windows 12 προς τις επιβεβαιωμένες μελλοντικές αλλαγές των Windows 11.

Η μεγάλη αυτή 24H2 ενημέρωση των Windows 11 αναμένεται να δώσει έμφαση στις ΑΙ λειτουργίες σε κάθε γωνιά του λειτουργικού συστήματος, αξιοποιώντας τα hardware-accelerated Neural Processing Units (NPUs) που θα υπάρχουν στους AI υπολογιστές που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί μάλιστα πως η επικέντρωση σε μία μόνο σημαντική ενημέρωση για τα Windows 11 μέσα στο 2024, στην 24H2, σηματοδοτεί την επιστροφή σε έναν ετήσιο κύκλο ενημερώσεων, σε αντίθεση δηλαδή με τις πιο συχνές ενημερώσεις που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αυτή η στρατηγική, όχι μόνο απλοποιεί τη διαδικασία ενημέρωσης για τους χρήστες, αλλά επιτρέπει επίσης στη Microsoft να συγκεντρώνει περισσότερες βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά, κάνοντας πιο ουσιαστικές τις ενημερώσεις των Windows.