Samsung Galaxy S24 Ultra: Αναφορές και για χαλασμένες κάμερες

Ελαττωματικές συσκευές στην πρώτη φουρνιά;
03 Φεβρουαρίου 2024 19:38
Samsung Galaxy S24 Ultra: Αναφορές και για χαλασμένες κάμερες

Πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε πως υπάρχουν αναφορές από τους πρώτους κατόχους Galaxy S24 συσκευών για προβλήματα με την οθόνη. Τώρα ένα ακόμη θέμα έρχεται να δημιουργήσει ανησυχίες στους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη τι διαστάσεις έχει και φαίνεται να αφορά την κάμερα ορισμένων συσκευών που πωλήθηκαν στην ινδική αγορά.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το ζήτημα αφορά τις πολυδιαφημισμένες ζουμ δυνατότητες της κάμερας. Ο χρήστης του X (πρώην Twitter) @smasithick ήταν από τους πρώτους που επισήμανε την ανησυχητική δυσλειτουργία της κάμερας, παρατηρώντας ότι η μετάβαση μεταξύ των επιπέδων ζουμ του τηλεφώνου ήταν απροσδόκητα σπασμωδική. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αισθητό κατά τη μετάβαση μεταξύ των επιπέδων ζουμ 2x, 3x και 5x.

Η εικόνα της κάμερας φαίνεται να αλλοιώνεται και να δείχνει πολύ περίεργα όταν γίνεται εναλλαγή μεταξύ των επιπέδων ζουμ, ενώ υπάρχουν αναφορές και για θαμπές και γεμάτες θόρυβο φωτογραφίες όταν χρησιμοποιούνται τα 5x και 10x ζουμ επίπεδα. Το πρόβλημα δεν υπάρχει σε όλα τα S24 Ultra, με τον χρήστη του X να αποφασίζει να επισκεφθεί ένα τοπικό κατάστημα για να διερευνήσει αν μόνο η δική του συσκευή το παρουσιάζει. Πράγματι, στα εκθεσιακά κομμάτια δεν υπήρχε το θέμα.

Αρχικά, όταν ο χρήστης έθεσε το ζήτημα στο τοπικό service της Samsung, όπου η απάντηση ήταν απορριπτική. Ωστόσο, η Samsung India αναγνώρισε τελικά το πρόβλημα και επίσημα, παραδεχόμενη ότι πολλές μονάδες από την πρώτη παρτίδα κατασκευής παρουσίασαν αυτό το ελάττωμα. Φαίνεται πως τα πρώτα S24 Ultra που βγήκαν από τις γραμμές των εργοστασίων το Δεκέμβριο του 2023 έχουν αυτό το θέμα και δεν είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί με software update. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του χρήστη, η Samsung υποσχέθηκε αντικατάσταση των επηρεαζόμενων συσκευών.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αναφορές όχι μόνο στην Ινδία αλλά και στην Ταϊλάνδη και στην Ισπανία. Ακόμη, όμως, δεν έχουμε πολλά στοιχεία για να κρίνουμε πόσος κόσμος επηρεάζεται.

Οι σχετικές αναρτήσεις του εν λόγω χρήστη, που περιλαμβάνουν και ένα βίντεο που παρουσιάζει στην πράξη το πρόβλημα, ακολουθούν παρακάτω:

Tags: