Galaxy S24: Αναφορές για προβλήματα με τις οθόνες τους από χιλιάδες χρήστες

Οι αναφορές πληθαίνουν και στα απλά μοντέλα και στο S24 Ultra
30 Ιανουαρίου 2024 23:13
Galaxy S24: Αναφορές για προβλήματα με τις οθόνες τους από χιλιάδες χρήστες

Προβλήματα με τις LTPO AMOLED οθόνες των Samsung Galaxy S24 αναφέρουν χιλιάδες χρήστες στο Reddit, στο Χ (πρώην Twitter) αλλά και στο Community Page της Samsung. 

Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τους κατόχους του high-end μοντέλου της σειράς, Galaxy S24 Ultra, όπου παρατηρούνται ξεβαμμένα χρώματα στις φημισμένες για τα ζωντανά και έντονα χρωματά τους οθόνες των Samsung κινητών. Μάλιστα κάποιοι σύγκριναν την οθόνη του S24 Ultra με του περσινού Galaxy S23 Ultra για να διαπιστώσουν ότι πράγματι είναι ξεβαμμένα τα χρώματα στην οθόνη του νέου τους κινητού. 

Φαίνεται όμως πως το πρόβλημα δεν επηρεάζει μόνο τα 24 Ultra αλλά και τα απλά Galaxy S24 και Galaxy S24+. Βάσει των μαρτυριών των χρηστών το πρόβλημα οφείλεται μάλλον σε κάποιο bug του software και συγκεκριμένα στο προφίλ χρωμάτων οθόνης "Vivid" (Ζωντανό), ενώ το "Natural" (Φυσικό) προφίλ χρωμάτων έμοιαζε με αυτό της οθόνης του S23 Ultra. Οι χρήστες μάλιστα τράβηξαν και συγκριτικά screenshots με το πως λειτουργεί το αντίστοιχο χαρακτηριστικό στο S21 Ultra και το S24 Ultra, όπως θα δείτε παρακάτω. 

Το ότι οφείλεται σε bug του software των S24 είναι κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα το support της Samsung, αναφέροντας ότι θα διορθωθεί σε μελλοντικό software update. Κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του update που θα διορθώσει το πρόβλημα με τις οθόνες των S24 μοντέλων δεν δόθηκε. 

Ωστόσο, βάσει των όσων δήλωσε ένας υπάλληλος της Samsung USΑ στα επίσημα Support forums της εταιρίας, εικάζεται ότι θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο.