Taylor Swift, Drake και άλλοι καλλιτέχνες εκτός TikTok

Αφαιρείται η μουσική τους
01 Φεβρουαρίου 2024 20:05
Taylor Swift, Drake και άλλοι καλλιτέχνες εκτός TikTok

Σε μια μεγάλη απώλεια για το TikTok, η Universal Music Group (UMG) έχει ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης των μουσικών καταλόγων αρκετών καλλιτεχνών υψηλού προφίλ που εκπροσωπεί από το social media. Η απόφαση αυτή επηρεάζει πασίγνωστους μουσικούς, όπως η Taylor Swift, ο Drake και η Olivia Rodrigo, αφού η UMG και το TikTok δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου τους, το οποίο έληξε στα τέλη του Ιανουαρίου.

Το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων αποδόθηκε σε ένα σύνθετο μείγμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων διαφωνιών σχετικά με τη δίκαιη αποζημίωση των καλλιτεχνών και των στιχουργών και τη διαχείριση της μουσικής που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα, στο τραπέζι τέθηκαν και μερικές ανησυχίες σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει το TikTok για την προστασία των καλλιτεχνών από διάφορες μορφές διαδικτυακής κακοποίησης.

Η UMG κατηγόρησε το TikTok ότι πίεζε για μια δυσμενή συμφωνία, εστιάζοντας κυρίως στα προαναφερθέντα θέματα. Στην αντίπερα όχθη και το TikTok εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της UMG να αποσύρει τη μουσική των καλλιτεχνών της, τονίζοντας τη χαμένη ευκαιρία για συνεχή προβολή σε μια πλατφόρμα που διαθέτει βάση χρηστών που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο. Το TikTok επέκρινε την UMG για το γεγονός ότι δίνει προτεραιότητα στα οικονομικά της συμφέροντα έναντι της ευημερίας των καλλιτεχνών και των στιχουργών της.

Το αποτέλεσμα αυτής της κόντρας; Η μουσική που ανήκει στην UMG και που ήταν προηγουμένως προσβάσιμη στο TikTok για περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες θα αποσυρθεί και τα βίντεο αυτά δεν θα έχουν ήχο, αναγκάζοντας τους χρήστες του TikTok να αναζητήσουν εναλλακτικές.

Tags: