Galaxy S24 Ultra: Πόσο ανθεκτικό είναι τελικά στις γρατσουνιές; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζετε
31 Ιανουαρίου 2024 18:59
Galaxy S24 Ultra: Πόσο ανθεκτικό είναι τελικά στις γρατσουνιές; (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, καταφθάνει και επίσημα στα ελληνικά καταστήματα το Samsung Galaxy S24 Ultra, καθώς και τα απλά Samsung Galaxy S24 και Samsung Galaxy S24+. Πρόκειται για συσκευές που θα βρεθούν στις τσέπες πολλών καταναλωτών, ενδεχομένως κοντά σε κλειδιά, κέρματα και άλλα αντικείμενα. Το κρίσιμο ερώτημα λοιπόν παραμένει: Πόσο ανθεκτικά είναι τα Galaxy S24;

Πρόκειται για μια ζωτικής σημασίας πτυχή κάθε συσκευής και τώρα ο γνωστός YouTuber JerryRigEverything που ειδικεύεται σε τέτοιες δοκιμές ήρθε να δώσει την απάντηση. Το Galaxy S24 Ultra είναι το πρώτο smartphone στην ιστορία των δοκιμών του, τις οποίες πραγματοποιεί εδώ και χρόνια, καλύπτοντας σχεδόν κάθε ναυαρχίδα, που δεν γρατσουνίζεται από τις γραφίδες με επίπεδο σκληρότητας 6 στην Κλίμακα Μος. Αντιθέτως, το μπροστινό γυαλί ξεκίνησε να γρατσουνίζεται στο επίπεδο 7, με πιο βαθιές γρατσουνιές στο επίπεδο 8.

Αυτό σημαίνει πως το Galaxy S24 Ultra έχει την ανθεκτικότερη οθόνη απ’ οποιοδήποτε άλλο smartphone εκεί έξω, χάρη στο ολοκαίνουργιο Corning Gorilla Armor γυαλί που χρησιμοποιεί. Το αποτέλεσμα της δοκιμής είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και σε συνδυασμό με το σασί από τιτάνιο σημαίνει πως η Samsung έφτιαξε μια πραγματικά πολύ ανθεκτική συσκευή φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το απλό Galaxy S24 έχει τόσο μπροστά όσο και πίσω το παλιότερο Gorilla Glass Victus 2, με το σασί του να είναι από αλουμίνιο. Ομοίως, τα ίδια υλικά κατασκευής χρησιμοποιεί και το Galaxy S24+. Αυτό σημαίνει πως τα τεστ αντοχής του Ultra μοντέλου δεν είναι αντιπροσωπευτικά και για τα δύο μικρότερα μοντέλα της σειράς.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το αναλυτικό τεστ δοκιμής του JerryRigEverything παρακάτω.

Tags: