Θα έρθει η Galaxy AI στα Samsung Galaxy S22;

Έχουμε πλέον απάντηση
23 Ιανουαρίου 2024 23:58
Θα έρθει η Galaxy AI στα Samsung Galaxy S22;

Μια από τις αναπάντεχες και ευχάριστες ανακοινώσεις του πρώτου Galaxy Unpacked 2024 event της Samsung ήταν πως η ολοκαίνουργια και εντυπωσιακή Galaxy AI θα έρθει και στις περσινές συσκευές, τα smartphones της Galaxy S23 σειράς.

Ωστόσο, μιας και για παράδειγμα το Galaxy S23 FE έχει το ίδιο chip με τα Galaxy 22, το Exynos 2200, πολλοί αναρωτήθηκαν αν η Galaxy AI πρόκειται να έρθει και σε ακόμη παλιότερα μοντέλα της Samsung που θα λάβουν το One UI 6.1. Δυστυχώς, η απάντηση είναι αρνητική, τουλάχιστον για την ώρα.

Ο επικεφαλής του Head of Customer Experience τμήματος της Samsung, Patrick Chomet, κλήθηκε να παραχωρήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό και έτσι εξήγησε ακριβώς το σκεπτικό πίσω από τις αποφάσεις της εταιρίας στο TechRadar.

Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε:

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι, με την πάροδο του χρόνου, οι εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης μας μπορούν να υποστηριχθούν από τις επιδόσεις των κινητών τηλεφώνων, κάτι που αφορά τις ικανότητες της CPU και της GPU. Έτσι, προς το παρόν μαθαίνουμε. Προχωράμε βήμα-βήμα. Γνωρίζουμε ότι η Galaxy AI λειτουργεί καλά στη σειρά Galaxy S24 και γνωρίζουμε ότι θα λειτουργήσει καλά στη σειρά Galaxy S23. Αλλά, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η ένταση της χρήσης της AI για τον μέσο πελάτη, και, επομένως, πώς αυτή η ένταση θα επηρεάσει τους πόρους της συσκευής και τους πόρους του cloud.

Πρώτον, θέλουμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα και τις επιδόσεις αυτών που αναπτύσσουμε. Στη συνέχεια, θα μάθουμε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα χαρακτηριστικά και θα βελτιώσουμε τις επιδόσεις. Έπειτα, θα φέρουμε την Galaxy AI σε ένα δεύτερο σύνολο συσκευών - συγκεκριμένα, στα S23, S23 FE, Z Fold 5, Z Flip 5 και Tab S9 - για να δούμε πώς θα λειτουργεί.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως ο Chomet ήταν προσεκτικός με τις λέξεις που χρησιμοποίησε και έτσι δεν απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο. Αν και υπάρχουν κάποιες λίγες πιθανότητες, λοιπόν, για την ώρα καλύτερα να μην περιμένετε τις Galaxy AI λειτουργίες στα μοντέλα του 2022. Τουλάχιστον όχι για κάποιο καιρό.