Το iPhone 16 θα έχει ένα ακόμη κουμπί και μάθαμε ακριβώς πώς θα λειτουργεί

Νέες πληροφορίες
19 Ιανουαρίου 2024 21:07
Το iPhone 16 θα έχει ένα ακόμη κουμπί και μάθαμε ακριβώς πώς θα λειτουργεί

Από την αρχή της χρονιάς οι φήμες σχετικά με το επόμενο iPhone οργιάζουν. Συγκεκριμένα, μέσα από δημοσίευμα του MacRumors είχαμε μάθει πως τα iPhone 16 Pro θα προσθέσουν ένα επιπλέον κουμπί, κάτι που ήρθε τώρα να επιβεβαιώσει με νέο ρεπορτάζ και το μέσο The Information.

Αναλυτικότερα, μια από τις πιο σημαντικές διαφορές στον κατά τα άλλα παρόμοιο εξωτερικό σχεδιασμό των νέων μοντέλων αναμένεται να είναι το επιπλέον κουμπί στη δεξιά πλευρά. Τα iPhone 16 θα διατηρήσουν το πολυλειτουργικό Action κουμπί που εισήχθη με τα iPhone 15 Pro, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν τις λειτουργίες του. Οι χρήστες όμως είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτό. Η νέα προσθήκη θα είναι το Capture κουμπί, το οποίο αναμένεται να έχει δυνατότητα αναγνώρισης της πίεσης που του ασκεί ο χρήστης και θα χρησιμοποιείται για την καταγραφή βίντεο, φωτογραφιών και άλλες λειτουργίες της κάμερας.

Τώρα, χάρη στο The Information μάθαμε ακριβώς πως θα λειτουργεί το συγκεκριμένο κουμπί. Αναλυτικότερα, επισημαίνεται πως το Capture κουμπί θα έχει τόσο μηχανικό διακόπτη, αλλά και capacitive δυνατότητες. Αυτό σημαίνει πως θα λειτουργεί και ως κανονικό κουμπί και ως κουμπί αφής ταυτόχρονα.

Αναλυτικότερα, οι κάτοχοι iPhone 16 θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν swipe δεξιά ή αριστερά πάνω στο συγκεκριμένο κουμπί για να ελέγξουν πανεύκολα το επίπεδο ζουμ της κάμερας. Παράλληλα, αν το Capture κουμπί πατιέται ελαφρώς, η κάμερα θα κάνει focus στο κεντρικό αντικείμενο του κάδρου. Φυσικά, αν το κουμπί πατηθεί πλήρως, το iPhone είτε θα ξεκινά τη βιντεοσκόπηση, είτε θα τραβά τη φωτογραφία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως το κουμπί αυτό ενδέχεται να προστεθεί και στα απλά iPhone 16, όπως υποστηρίζει το νέο ρεπορτάζ. Φυσικά, η συμπερίληψή του γενικά δεν είναι απολύτως σίγουρη για κανένα, μοντέλο μέχρι να δούμε επίσημα τις συσκευές τον Σεπτέμβριο, αλλά πλέον υπάρχει υπερβολικό καπνός για να μην υπάρχει φωτιά, αφού παρόμοιες πληροφορίες είχε μεταφέρει και ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ του Bloomberg, Mark Gurman.

Tags: