Η Samsung υπόσχεται 7 χρόνια αναβαθμίσεων για τα νέα Android smartphones της

Επεκτείνει σημαντικά τον ορίζοντα
17 Ιανουαρίου 2024 20:39
Η Samsung υπόσχεται 7 χρόνια αναβαθμίσεων για τα νέα Android smartphones της

Στο πλαίσιο του νεότερου Unpacked σόου της, η Samsung ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή επέκταση της software υποστήριξης για τα smartphone της, ξεκινώντας με τη σειρά Galaxy S24 που μόλις παρουσιάστηκε.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πλέον η Samsung υπόσχεται 7 χρόνια αναβαθμίσεων τόσο του λειτουργικού συστήματος όσο και 7 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Η κίνηση αυτή σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά τη μακροβιότητα των συσκευών της, καθησυχάζοντας τους χρήστες που θέλουν να αγοράσουν μια ναυαρχίδα και να την κρατήσουν για χρόνια.

Με τη σειρά Galaxy S24 να κάνει το ντεμπούτο της με το OneUI 6.1, η υπόσχεση της Samsung για επτά γενιές ενημερώσεων λειτουργικού αφήνει να εννοηθεί ότι οι συσκευές αυτές θα υποστηρίζονται μέχρι το OneUI 14 ή το Android 21. Αυτή η εκτεταμένη πολιτική υποστήριξης φέρνει τη Samsung στο ίδιο επίπεδο με την Google, η οποία είχε προηγουμένως είχε ανεβάσει τον πήχη στον κλάδο, ανακοινώνοντας μια παρόμοια επταετή δέσμευση για ενημερώσεις για τα Pixel 8 μοντέλα της.

Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη και πλέον υπάρχει περισσότερη πίεση για να ακολουθήσουν περισσότεροι ανταγωνιστές. Μένει να δούμε, λοιπόν, ποιοι θα είναι οι επόμενοι κατασκευαστές που θα προβούν σε αντίστοιχες ανακοινώσεις.