Αποσύρεται εκτάκτως USB φορτιστής πασίγνωστης εταιρίας

Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή ηλεκτροπληξία
11 Ιανουαρίου 2024 15:17
Αποσύρεται εκτάκτως USB φορτιστής πασίγνωστης εταιρίας

Σε μια έκτακτη ανακοίνωση προέβη η πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων IKEA, η οποία ανακάλεσε εκτάκτως έναν USB φορτιστή κινητών και φορητών συσκευών που κατασκεύαζε και πουλούσε η ίδια. Ο λόγος γίνεται για τον ÅSKSTORM 40W USB, ο οποίος ήταν διαθέσιμος από τα IKEA παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει η εταιρία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, μετά από φθορά, ο φορτιστής μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα ή και ηλεκτροπληξία. Έτσι, μιας και η ασφάλεια των πελατών της είναι ύψιστη προτεραιότητα, προτείνει σε όλους τους κατόχους να επιστρέψουν άμεσα τον φορτιστή και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Η επίσημη ανακοίνωση τονίζει:

Η ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΙΚΕΑ και, ως εκ τούτου, ο φορτιστής ÅSKSTORM 40W USB ανακαλείται. Το καλώδιο τροφοδοσίας μπορεί να υποστεί ζημιά ή να σπάσει μετά από τύλιγμα γύρω από τον φορτιστή ή κάμψη μπρος-πίσω μετά από μεγαλύτερη περίοδο χρήσης.  Το κατεστραμμένο καλώδιο μπορεί να οδηγήσει σε θερμικά εγκαύματα και ηλεκτροπληξία. Ως εκ τούτου, ο φορτιστής ÅSKSTORM 40W USB ανακαλείται.

Ο φορτιστής ÅSKSTORM 40W USB μπορεί να αναγνωριστεί από τον αριθμό μοντέλου ICPSW5-40-1 που βρίσκεται στην ετικέτα στην πίσω πλευρά του.

Ο φορτιστής ÅSKSTORM 40W USB μπορεί να επιστραφεί σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Για να αναγνωρίσετε ευκολότερα τον φορτιστή σε περίπτωση που δεν είστε βέβαιοι, η IKEA έδωσε στα φώτα της δημοσιότητα μια εικόνα με τον κωδικό που πρέπει να ελέγξετε.

Tags: