Η Apple αφαιρεί τους φορτιστές από ΟΛΑ τα iPhones, όχι μόνο τα νέα

Αλλάζει και τα καλώδια
14 Οκτωβρίου 2020 09:30
Η Apple αφαιρεί τους φορτιστές από ΟΛΑ τα iPhones, όχι μόνο τα νέα

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες και μένοντας πιστή στους περιβαλλοντικούς της στόχους, η Apple δε θα συμπεριλάβει φορτιστή και ενσύρματα ακουστικά στη νέα σειρά iPhone 12 που παρουσίασε χτες. Με την αφαίρεση φορτιστή και ακουστικών θα μικρύνει η συσκευασία των νέων iPhones αρκετά για να αυξηθεί κατά 70% η ποσότητα των τηλεφώνων που θα χωράνε σε μία παλέτα, μειώνοντας με τη σειρά τα κόστη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της αποστολής εκατομμυρίων iPhones σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο δε σταματά εκεί.

Την αφαίρεση του φορτιστή θα δουν και όλα τα iPhones που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Επιπλέον, οι χρήστες στη συσκευασία αντί για το κλασσικό καλώδιο USB-A σε Lightning θα βρίσκουν πλέον USB-C σε Lightning.

Η Apple υποστηρίζει πως οι πελάτες της διαθέτουν ήδη πάνω από 700 εκατομμύρια Lightning ακουστικά, ενώ αρκετοί έχουν κάνει τη μετάβαση πλέον σε ασύρματα ακουστικά. Υπάρχουν επίσης πάνω από 2 δισεκατομμύρια φορτιστές Apple, χωρίς να υπολογίζονται τα δισεκατομμύρια φορτιστών τρίτων εταιριών. Έτσι, αφαιρώντας αυτά τα δύο αξεσουάρ, η Apple μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα καθώς και την εξόρυξη πολύτιμων και σπάνιων πετρωμάτων. Με τις αλλαγές αυτές υπολογίζει πως θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2 τρισεκατομμύρια τόνους το χρόνο το οποίο ισούται με το να αφαιρούμε από τους δρόμους 450.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Ταυτόχρονα, η Apple μείωσε τις τιμές των ενσύρματων ακουστικών και των φορτιστών της κατά $10. Πλέον τα Lightning EarPods στο Apple Store κοστίζουν $19 και ο νέος φορτιστής των 20W κοστίζει επίσης $19 - $10 φθηνότερα από τον παλιό φορτιστή που απέσυρε η Apple.