Samsung Health: Πλέον θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη φαρμακευτική αγωγή σας

Και να ειδοποιήστε για να πάρετε τα χάπια σας
22 Δεκεμβρίου 2023 09:38
Samsung Health: Πλέον θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη φαρμακευτική αγωγή σας

Η Samsung ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό της εφαρμογής Health, το οποίο ονομάζει Medications Tracking και λειτουργεί όπως ακριβώς δηλώνει η ονομασία του. Βοηθά το χρήστη να παρακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή του και να τον ειδοποιεί όταν έρχεται η ώρα να την πάρει.

Το Medications Tracking θα επιτρέψει στους χρήστες να μην ξεχνούν να παίρνουν την αγωγή τους, μέσω ειδοποιήσεων οι οποίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η ευγενική και η έντονη, ανάλογα πόσο σημαντική είναι η αγωγή και πόσο σημασία έχει η συγκεκριμένη ώρα πρόσληψης.

Οι ειδοποιήσεις δεν περιορίζονται σε φαρμακευτική αγωγή, αλλά μπορούν να ρυθμιστούν ακόμα και για συμπληρώματα διατροφής. Επιπλέον της παρακολούθησης και των ειδοποιήσεων, η εφαρμογή Samsung Health προσφέρει και κάποιες βασικές πληροφορίες για δημοφιλή φαρμακευτικά σκευάσματα, πιθανές παρενέργειες, ακόμα και κινδύνους από τη λήψη κάποιου σκευάσματος σε σχέση με άλλες αγωγές τις οποίες παίρνετε. Τέλος, η εφαρμογή θα σας προειδοποιεί να αποφεύγετε ορισμένα φαγητά ή ποτά που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή σας.

Προς το παρόν το νέο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και σύντομα θα διατεθεί και στις υπόλοιπες αγορές.