Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει το Apple Vision Pro των $3,499

Προ των πυλών το VR/AR headset
21 Δεκεμβρίου 2023 11:46
Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσει το Apple Vision Pro των $3,499

Το πολυαναμενόμενο Vision Pro της Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, όπως επισημαίνουν οι τελευταίες πληροφορίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Αναλυτικότερα, το μεγάλο του ντεμπούτο στην αγορά αναμένεται τελικά τον Φεβρουάριο του 2024. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η παραγωγή του Vision Pro προχωρά με πλήρη ταχύτητα στην Κίνα, με τις πρώτες μονάδες να αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου. Αυτό ευθυγραμμίζεται με την προηγούμενη ανακοίνωση της Apple τον Ιούνιο σχετικά με την κυκλοφορία του headset στις αρχές του επόμενου έτους.

Το Vision Pro θα πωλείται στην άκρως premium τιμή των 3.499 δολαρίων, αντανακλώντας την εξελιγμένη τεχνολογία που κρύβει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Gurman, ενδεχομένως εξαιτίας της υψηλής αυτής τιμής, του πιθανώς περιορισμένου στοκ και του niche κοινού στο οποίο απευθύνεται, η κυκλοφορία του δε θα συνοδευτεί από κάποια νέα μεγάλη εκδήλωση.

Προετοιμάζοντας, ωστόσο, το έδαφος για την κυκλοφορία, η Apple έχει αρχίσει ήδη να εκπαιδεύει τους υπαλλήλους της στα Apple Store για το λανσάρισμα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να βοηθούν τους πελάτες με τη νέα τεχνολογία, δείχνοντάς τους για παράδειγμα πώς να προσαρμόζουν καλύτερα το headset στο κεφάλι τους, τι μπορούν να κάνουν αν φοράνε γυαλιά, κ.ο.κ.

Φυσικά, το λανσάρισμα του Vision Pro δεν αφορά μόνο το hardware, αλλά και το software. Η συσκευή θα υποστηρίζεται από μια νέα πλατφόρμα λογισμικού, το visionOS. Αυτό θα είναι κρίσιμο για την εμπειρία που θα προσφέρει το Vision Pro και σύμφωνα με όσα έμαθε ο Gurman, αυτό αναμένεται να εξελιχθεί σημαντικά με μια επόμενη έκδοση εντός του 2024, παράλληλα με ενημερώσεις για άλλα προϊόντα της Apple, όπως τα Mac και τα iPhone. Συνολικά, η εταιρία καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να εντάξει ομαλά και με διάφορους τρόπους το Vision Pro στο οικοσύστημά της. Για παράδειγμα, η πρόσφατη iOS 17.2 ενημέρωση, η οποία επιτρέπει στο iPhone 15 Pro να καταγράφει 3D-encoded spatial βίντεο, φαίνεται να αποτελεί μια στρατηγική κίνηση ειδικά για το Vision Pro.

Μάλιστα, η Apple προσπαθεί να πείσει και τους προγραμματιστές, στέλνοντάς τους ειδοποιήσεις για να προετοιμάσουν τις εφαρμογές τους για αυτή τη νέα πλατφόρμα.