Όλα τα iPhone 16 θα έχουν ένα νέο κουμπί και μάθαμε τι θα κάνει

Νέες πληροφορίες
18 Δεκεμβρίου 2023 09:29
Όλα τα iPhone 16 θα έχουν ένα νέο κουμπί και μάθαμε τι θα κάνει

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του 2023 και έτσι ο γνωστός και εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ του Bloomberg, Mark Gurman, αποφάσισε να μας χαρίσει μια πρώτη ματιά στα σχέδια της Apple για το επόμενο έτος μέσα από το νεότερο Power On newsletter του. Στο πλαίσιο αυτό μάθαμε για άλλη μια φορά πως τα iPhone 16 πρόκειται να ενσωματώσουν ένα ακόμη κουμπί.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μετά την κατάργηση του slider για την σίγαση στα iPhone 15 Pro μοντέλα, το οποίο αντικατέστησε το Action κουμπί που ο κάθε χρήστης μπορεί να προσαρμόσει στα μέτρα του, η Apple θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, όλα τα iPhone 16, τόσο τα απλά μοντέλα όσο και τα Pro, θα ενσωματώνουν τόσο το Action κουμπί, όσο και το νέο Capture κουμπί.

Αυτή δεν η πρώτη φορά που ακούμε τη συγκεκριμένη πληροφορία, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που χάρη στον Gurman μαθαίνουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα ποια θα είναι η λειτουργία του πέμπτου αυτού κουμπιού. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ρεπόρτερ, το Capture κουμπί των iPhone 16 θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην κάμερα, με τις περισσότερες χρήσεις του να αφορούν το βίντεο.

Το συγκεκριμένο κουμπί θα είναι ‘capacitive’, πράγμα που σημαίνει πως δε θα κάνει φυσικό ‘κλικ’, αλλά αντιθέτως θα είναι μια επιφάνεια αφής που θα μπορεί να ανιχνεύσει πόση πίεση ασκεί ο χρήστης. Έτσι, ένα ελαφρύ πάτημα θα μπορεί να αλλάξει το focus, ενώ ένα πιο έντονο πάτημα θα ξεκινά την καταγραφή των βίντεο. Παράλληλα, το κράτημα του κουμπιού παρατεταμένα θα ανοίγει την εφαρμογή της κάμερας, κάτι που βέβαια μπορεί να γίνει και με το Action κουμπί αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά την τοποθέτηση, το νέο αυτό κουμπί θα βρίσκεται κάτω από το πλαϊνό κουμπί του κλειδώματος και θα αντικαταστήσει την mmWave κεραία, η οποία θα αλλάξει πλευρά και θα μετακινηθεί κάτω από τα κουμπιά έντασης ήχου στα μοντέλα iPhone που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στα μοντέλα που πωλούνται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν υπάρχει κεραία mmWave.

Αν οι πληροφορίες του Gurman ευσταθούν, τα απλά iPhone 16 θα δουν την προσθήκη δύο κουμπιών του χρόνου, κάτι που έδειξαν και μερικά πρόσφατα renders από το MacRumors, όπως σας ενημερώσαμε.

Tags: