iPhone 16: Πρώτες εικόνες αποκαλύπτουν πώς θα είναι μάλλον η εμφάνισή του

Και θα έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το iPhone 15
14 Δεκεμβρίου 2023 12:00
iPhone 16: Πρώτες εικόνες αποκαλύπτουν πώς θα είναι μάλλον η εμφάνισή του

Με αρκετές εβδομάδες να έχουν περάσει πλέον από την κυκλοφορία των iPhone 15, οι μηχανικοί της Apple φαίνεται πως δουλεύουν πυρετωδώς πλέον στα μοντέλα της επόμενης χρονιάς, τα iPhone 16. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το εξαιρετικά αξιόπιστο μέσο MacRumors, κατάφερε να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια του αμερικανικού κολοσσού για τα απλά iPhone 16, τα οποία εσωτερικά φέρουν την κωδική ονομασία ‘DeLorean’.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Apple δοκιμάζει τρεις διαφορετικές εκδοχές για τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus. Η πρώτη από αυτές, με το κίτρινο χρώμα στα παρακάτω renders, ενσωματώνει το Action κουμπί των φετινών Pro Max μοντέλων, την ώρα που ενώνει τα κουμπιά της αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Η πιο σημαντική εμφανισιακά αλλαγή σε αυτό το μοντέλο εντοπίζεται στο camera bump, το οποίο ναι μεν είναι το γνωστό τετράγωνο με τις στρογγυλεμένες γωνίες που έχουμε συνηθίσει, αλλά οι φακοί βρίσκονται κάτω από ένα ενιαίο γυαλί σε σχήμα χαπιού, όπως στο παλιότερο iPhone X.

Προφανώς, στο πλαίσιο της διαδικασίας σχεδιασμού του iPhone 16, η Apple έχει δημιουργήσει πρωτότυπα με πολλές διαφορετικές διατάξεις. Οι περισσότερες διαφορές μεταξύ αυτών όμως εντοπίζονται στα πλαϊνά πλήκτρα. Συγκεκριμένα, το μέσο έχει πληροφορίες για άλλες δύο παραλλαγές, η μια εκ των οποίων απεικονίζεται με ροζ χρώμα και η άλλη με μαύρο. Όπως επισημαίνεται, το μαύρο design είναι αυτό που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επιλεχθεί και για την τελική συσκευή, με ξεχωριστά κουμπιά για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, το Action κουμπί και το νέο λεγόμενο ‘Capture’ κουμπί που μάλλον θα έχει capacitive δυνατότητες και θα μπορεί να ανιχνεύει την πίεση που ασκεί ο χρήστης.

Το ενδιαφέρον είναι πως σε όλα τα designs, οι φακοί των καμερών είναι ο ένας πάνω από τον άλλο και όχι σε διαγώνια διάταξη, όπως στο iPhone 15. Αυτό μάλλον υποδηλώνει πως όποιον σχεδιασμό και αν αποφασίσει να υιοθετήσει η Apple, η διαγώνια διάταξη των καμερών μάλλον θα μείνει στο παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί πως στην μπροστά όψη δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές.

Ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό που ετοίμασε το μέσο.

Mock-up εικόνες των διαφορετικών εκδοχών του iPhone 16 που δοκιμάζει η Apple

Tags: